Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΦ: Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών σε 17 σκευάσματα



Στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών σε 17 σκευάσματα που παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Πρόκειται για τα FORADIL, FLIXOTIDE, SERETIDE, EXELON, ABILIFY, CRESTOR, ATACAND PLUS, MICARDIS, PRITOR, SANDIMMUN NEORAL, CLEXANE, AGGRENOX, HUMALOG, HUMULIN, VIREAD, SKINOREN και το RENAGEL.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΦ που απεστάλη σε φαρμακαποθήκες,
φαρμακευτικούς και ιατρικούς συλλόγους, φαρμακευτικές εταιρείες και στο υπουργείο Υγείας, η προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης των ανωτέρω φαρμακευτικών προϊόντων συνιστά «έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απόφασης, απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των προϊόντων και επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (κάτοχοι άδεια κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους.

Ο ΕΟΦ θα επιτηρεί την τήρηση των υποχρεώσεων επάρκειας όλων των προϊόντων που εμφανίζουν ελλείψεις την τελευταία περίοδο και ιδιαίτερα αυτών στα οποία απαγορεύτηκε η εξαγωγής τους.