Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σοκ και δέος στο χώρο της Υγείας


Σε αναβρασμό βρίσκεται ο χώρος της υγείας, με τους φαρμακοποιούς να κλείνουν τα φαρμακεία, τους προμηθευτές του ΕΣΥ να προχωρούν σε εμπάργκο υλικών και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχτεί ταλαιπωρία ασθενών και ασφαλισμένων. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκληθούν από τις κινητοποιήσεις του κλάδου, οι οποίες αρχίζουν σήμερα Πέμπτη.

«Στην περίπτωση που διαπιστωθεί οιοδήποτε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, τότε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας θα προβεί σε ατομικές συμβάσεις με φαρμακεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

48ωρη απεργία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ήδη εξαγγείλει 48ωρη απεργία ενώ οι δύο τοπικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά συνεχίζουν την άρση της πίστωσης σε 7 ταμεία (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΘΗΝΩΝ). Από σήμερα μάλιστα θα προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία -πλην ΕΥΔΑΠ, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ- ενώ δίνουν περιθώριο μέχρι τις 16 στον ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει τις οφειλές του. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν από τις 17 Μαρτίου σε άρση της πίστωσης και προς τον ΕΟΠΥΥ.

Πάντως, η κυβέρνηση φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο συμψηφισμού των φορολογικών υποχρεώσεων των φαρμακοποιών με τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου. Μετά από πρόταση του Ανδρ. Λοβέρδου, ο Φ. Σαχινίδης έχει απαντήσει καταρχήν θετικά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί στην πράξη. Σχετικά με εμπάργκο υλικών προς τα δημόσια νοσοκομεία, που εξελίσσεται από τους προμηθευτές -αντιδρούν στο «κούρεμα» των ομολόγων τους- ο κ. Λοβέρδος διαμήνυσε: «Εμείς δεν πρόκειται να καμφθούμε. Θα συνεχίσουμε με πιο έντονο τρόπο».