Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Βράβευση επιστημονικής ομάδας στο 27ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο


Νέους ορίζοντες και ελπίδες για τη δυνατότητα χρήσης τους σε εφαρμογές της αναγεννητικής ιατρικής ανοίγει μελέτη ελλήνων επιστημόνων για τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα. 

Η εργασία, που βραβεύτηκε στο 27ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη από 29-31/3/2012 και αναφέρεται στην απομόνωση βλαστικών κυττάρων από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, τον ιστό του ομφαλίου λώρου και το λιπώδη ιστό, υποβλήθηκε από την επιστημονική ομάδα της Biohellenika.
 
Στόχος της εργασίας ήταν η απομόνωση του μέγιστου αριθμού των βλαστοκυττάρων που συλλέγονται από την ομφαλοπλακουντιακή μονάδα και το λίπος, ο χαρακτηρισμός τους και η ασφαλής κατάψυξη για μελλοντική χρήση τους. Κοινό χαρακτηριστικό τους αποτελεί η παρουσία πολυδύναμων βλαστοκυττάρων, τα οποία έχουν εφαρμογές στην αναγεννητική ιατρική.

Τα κύτταρα τα οποία επιτυχώς απομόνωσε η επιστημονική ομάδα της Biohellenika μοιάζουν και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά τωνVSELs(Very Small Embryonic Like Cells), τα οποία ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, μόλις το 2006 και προσελκύουν συνεχώς το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας ως πεδίο έρευνας και εφαρμογών. 

Η μελέτη αυτή αποδεικνύει την πλαστικότητα των κυττάρων του ομφαλοπλακουντιακού αίματος αλλά και του λιπώδη ιστού, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε κύτταρα άλλων ιστών, ενώ παράλληλα ανοίγει νέους ορίζοντες και ελπίδες για τη δυνατότητα χρήσης τους σε εφαρμογές της αναγεννητικής ιατρικής.

Σχετικά με τη Biohellenika

Η Biohellenika, αποκλειστικός εταίρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στον τομέα της φύλαξης βλαστικών κυττάρων, ιδρύθηκε με βάση πρότυπες προδιαγραφές και λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια με την αυστηρή εποπτεία διακεκριμένων επιστημόνων. Είναι η πρώτη και η μόνη Ελληνική εταιρεία που χορήγησε με επιτυχία κρυοσυντηρημένα δείγματα της σε Αιματολογική κλινική των ΗΠΑ, ενώ συνεργάζεται με πανεπιστημιακές κλινικές και νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού σε κλινικές μελέτες για θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής.