Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Menarini: 25 χρόνια αναπτυξιακής πορείας στην Ελλάδα



Έντονα αναπτυξιακή πορεία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά η ιταλική φαρμακευτική Menarini. Σήμερα η Menarini Hellas συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα και απασχολεί 187 εργαζόμενους.

Με αφορμή τα 25 χρόνια παρουσίας της Menarini στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γ. Συκιανάκης, δήλωσε ότι: «Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην Menarini Hellas δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία του ομίλου, επιλέγοντας και διαθέτοντας πρωτότυπα και καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που καλύπτουν σύγχρονες θεραπευτικές ανάγκες συνεισφέροντας θετικά στην προστασία της Δημόσιας Υγείας». Σημείωσε επίσης ότι «διαθέτοντας άρτια οργάνωση και διασφαλίζοντας υψηλά λειτουργικά πρότυπα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσφορά μας στην προστασία της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών».
Η εταιρία δραστηριοποιείται στους τομείς του αναπνευστικού, της ρευματολογίας, των αλλεργιών, της σεξουαλικής υγείας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της καρδιολογίας, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 9,5%. Την επόμενη χρονιά, αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα νέο καρδιολογικό φάρμακο για τη συγκόληση των αιμοπεταλίων, καθώς και ένα ακόμη φάρμακο για το αναπνευστικό.
Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, ο κ. Συκιανάκης τόνισε ότι ήδη η χώρα μας μετέχει σε τρεις διεθνείς κλινικές μελέτες της Menarini, όμως πρόσθεσε πως η ελληνική θυγατρική είναι διατεθειμένη να συμμετέχει ενεργά στις επενδύσεις της μητρικής για προσέλκυση κλινικών μελετών στην Ελλάδα, κυρίως φάσης ΙΙ και ΙΙΙ, σημείωσε όμως ότι αναμένεται η αναμόρφωση της νομοθεσίας για τις κλινικές μελέτες, ώστε να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την κάλυψη και ασφάλεια των εθελοντών ασθενών, που θα μετέχουν σε αυτές.
Ο όμιλος Menarini ιδρύθηκε το 1886 στην Ιταλία και σήμερα δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών εταιρειών και αντιπροσώπων σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει 14 ίδιες παραγωγικές εγκαταστάσεις σε πολλές χώρες και έξι σύγχρονα ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.
Η μητρική εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει κύκλο εργασιών 3,3 δις. ευρώ για το 2014, αυξημένο κατά 2,7% σε σχέση με το 2013, ενώ απασχολεί περισσότερους από 16.500 εργαζομένους, διεθνώς.