Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ελλάς το μεγαλείο σου!!! Αναστέλλεται το μέτρο της συνταγογράφησης με δραστική ουσία πριν καλά καλά ξεκινήσει…


Αναστέλλεται προτού καλά καλά ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου συνταγογράφησης με δραστική ουσία μετά το αλαλούμ που επικράτησε στα φαρμακεία, εφόσον δεν υπήρχαν λίστες με τα φθηνότερα γενόσημα φάρμακα ενώ  στα δελτία των ηλεκτρονικά συνταγογραφημένων συνταγών δεν υπήρχε πρόβλεψη για ειδικό πλαίσιο στο οποίο να αναγράφεται η δραστική ουσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ το φαινόμενο είναι φυσιολογικό αφού πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στη φαρμακευτική περίθαλψη. Η ημερομηνία επανέναρξης  της εφαρμογής του μέτρου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης άφησε  αιχμές για προεκλογικά παιχνίδια από βουλευτές αλλά και άλλους παράγοντες της υγείας που κάνουν λόγο δυσλειτουργία του νεοσύστατου φορέα.

Ο κατάλογος των φαρμάκων που αντιστοιχούν στις 10 δραστικές ουσίες θα αναρτηθεί σήμερα στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ και θα κοινοποιηθεί στην ΗΔΙΚΑ, για  να προσαρμόσει τις παραμέτρους της εφαρμογής και να ενσωματώσει τις νέες τιμές, ενώ θα ρυθμιστεί και το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ώστε να υπάρχουν πεδία στα δελτία των συνταγών όπου θα αναγράφεται και η δραστική.