Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αναζητείται λύση για το υψηλό κόστος των τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ



Με διαβεβαιώσεις ότι θα βρεθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής για τα ιατρικά ραντεβού των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, η κοστολόγηση της οποίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με το παρελθόν (μέσω του «184» η χρέωση ήταν 0,03 ευρώ, ενώ τώρα ξεκινά από 0,99 ευρώ έως από 1,18 ευρώ ανά κλήση), απάντησε ο υφυπουργός Υγείας κ. Μ. Σαλμάς σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί εκ νέου μια γραμμή -«νέου τύπου 184», την αποκάλεσε-  προκειμένου να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά από διαπραγμάτευση με τις εταιρίες εξασφάλισε έκπτωση 10% ώστε καμία χρέωση να μην ξεπερνά το ένα ευρώ. 

Όπως εξήγησε, όταν ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα βρήκε ήδη ολοκληρωμένη την διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτούργησε καθώς όλες οι εταιρείες έκαναν χρήση της δυνατότητας χρέωσης στην ανώτατη προβλεπόμενη τιμή, η οποία μπορεί και ξεπερνά το 1 ευρώ.

Ο κ. Σαλμάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μελέτησα τη σύμβαση. Δίνει την δυνατότητα ώστε το ανώτατο πλαφόν να είναι πάνω από 1 ευρώ. Όλες οι εταιρείες πήγαν στην ανώτατη τιμή. Δεν λειτούργησε ο ανταγωνισμός. Η αίσθησή μου είναι πως είναι ακριβά». Για το θέμα επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρη για να αναληφθεί πρωτοβουλία προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για το θέμα αυτό.