Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληραίνει η κόντρα φαρμακοποιών - γιατρών με ΕΟΠΥΥ



Την πλήρη ρήξη φαρμακοποιών και γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ επιβεβαίωσαν με σημερινές τους δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης. 

«Εμείς θέλουμε εδώ και τώρα λύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΦΣΑ στην κρατική τηλεόραση, υπεραμυνόμενος της απόφασης των φαρμακοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
«Να δώσουν λύσεις», πρόσθεσε, «έχουμε προτείνει λύσεις αναίμακτες, δεν θέλουμε λεφτά θέλουμε συμψηφισμό [...] Το πρόβλημα είναι ότι όλα μετατίθενται στο μέλλον». 

«Το μισό δισ. δεν είναι κέρδος των φαρμακοποιών είναι χρήματα που έχουν πάρει οι φαρμακευτικές, τις έχουμε ξοφλήσει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΦΣΑ και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε την εφορία για χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει». 

Ο κ. Λουράντος κάλεσε τέλος τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη να εφαρμόσουν τη δέσμευσή τους για καταβολή στους ασφαλισμένους κατά προτεραιότητα των χρημάτων από τα φάρμακα που που προμηθεύονται. 

«Δεν κινδυνεύει κανείς ασφαλισμένος», υπογράμμισε και κατέληξε: «Ποιο είναι το πρόβλημα; Θα παίρνουν τα λεφτά τους, είπε ο ΕΟΠΥΥ, αμέσως». «Ας πάνε σπίτι τους όσοι δεν μπορούν να δώσουν λύση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ζητώντας να δοθεί άμεσα πολιτική λύση. 

Παράλληλα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Οργανισμού, Γεράσιμου Βουδούρη, τονίζοντας ότι «ξεκίνησε έναν ΕΟΠΥΥ με τηλέφωνα που χρεώνουν τους ασφαλισμένους αλλά χωρίς να κάνει συμβάσεις με τους γιατρούς». «Ας βγει να πει ότι θα κάνουμε για έξι μήνες εθελοντισμό και ότι δεν θα πάρει κανείς το μισθό του, και ας προχωρήσουμε έτσι», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Πατούλης. 

Εξάλλου, για εικόνα εξαθλίωσης στα δημόσια νοσοκομεία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, καταγγέλλοντας ότι «έχουν ξεμείνει από υλικά» και ότι το προσωπικό είναι «ελάχιστο και εξαθλιωμένο». 

«Έχουμε χάσει 40% από τις αποδοχές μας και ο κ. Στουρνάρας μιλάει για άλλο 10%» υπογράμμισε ο κ. Βαρνάβας και πρόσθεσε ότι υπάρχουν γιατροί που δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες από τον περασμένο Ιούλιο. 

Ανακοίνωσε τέλος ότι θα σταλεί διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και εξήγγειλε τετράωρη στάση εργασίας για σήμερα έως τη λήξη της βάρδιας.