Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ξαναγράφουν το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων



Νέο διορθωμένο δελτίο τιμών θα εκδώσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και στο διορθωμένο δελτίο τιμών δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων.

Ήδη η διαδικασία εξέτασης των παρατηρήσεων του υπό έκδοση Δελτίου Τιμών είναι σε εξέλιξη και το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στις διορθώσεις των λαθών και στην έκδοση ορθής επανάληψης.


Εξομάλυνση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), «ο ΣΦΕΕ αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΦ και η Κυβέρνηση προκειμένου να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το υπό έκδοση Δελτίο Τιμών». Όπως αναφέρει, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στηρίζουν την προσπάθεια για περαιτέρω εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού και όλοι οι εταίροι του φαρμάκου «προσπαθούμε να βρούμε μια κοινή λύση προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία στην αγορά».

Αλλά και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φαρμακαποθηκαρίων αποφάσισε την αναστολή της απεργίας «τηρώντας υπεύθυνη στάση απέναντι στους Έλληνες ασθενείς, οι οποίοι δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».