Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ρεκόρ προχειρότητας: Την ίδια μέρα, δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ δύο διαφορετικές αποφάσεις για τα νέα νοσήλια των νοσοκομείων!


Του Αιμίλιου Νεγκή

Στο πόδι συνεχίζει το υπουργείο Υγείας να διαχειρίζεται το πιο σημαντικό κομμάτι της χρηματοδότησης των κρατικών νοσοκομείων: τα νοσήλια του ΕΣΥ.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται στις 27-3-2012 δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δύο διαφορετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Λοβέρδου, Σαχινίδη και Κουτρουμάνη για το ίδιο θέμα, που η μία αναιρεί την άλλη!


Η πρώτη έχει λάβει αριθμό ΦΕΚ 940 και η δεύτερη αριθμό 946 (επισυνάπτονται για του λόγου τω αληθές). Για να αντιληφθείτε ότι η πρώτη ορίζει πως τα νέα νοσήλια θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Φεβρουαρίου του 2012, ενώ η δεύτερη ορίζει πως θα ισχύει από την 1η Μαρτίου. Ό,τι να ‘ναι…
Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση κάτω από την πίεση της τρόικας τα έχει κάνει κυριολεκτικά «μούσκεμα». Το επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου έφτιαξε ένα σύστημα νοσηλίων σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό εφαρμόστηκε πιλοτικά σε μερικά κρατικά νοσοκομεία από τον Οκτώβριο του 2011 και από την 1-1-2012 επεκτάθηκε στα ιδιωτικά για να ανασταλεί γιατί διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι αύξανε το κόστος για τα ταμεία.

Να δούμε τι θα γίνει από δω και πέρα και κυρίως από την 1-1-2013, όταν σύμφωνα με το Μνημόνιο τα νοσήλια πρέπει να συμπεριλάβουν και τη μισθοδοσία του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, την οποία σήμερα καταβάλλει το υπουργείο Οικονομικών. Ε ρε γλέντια…

Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις:

Πηγή: Matrix 24