Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ


Αν δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, δεν αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλώνουν οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά που από χθες έχουν προχωρήσει σε αναστολή της πίστωσης για την αγορά φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμου Βουδούρη ότι έχουν υπογραφεί ήδη τα εντάλματα πληρωμών και σήμερα Παρασκευή θα καταβληθούν 28.000.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης, διαβεβαίωσε ότι έχουν υπογραφεί ήδη τα εντάλματα πληρωμών και σήμερα θα καταβληθούν 28.000.000 ευρώ για τις οφειλές του οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και του Αιγαίου, ενώ δεσμεύτηκε ότι το αργότερο έως τη Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν καταβληθεί επιπλέον 48.000.000 ευρώ για παλιές οφειλές.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Νικολής δήλωνε σε αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών ότι τα 18 εκατομμύρια ευρώ τα οποία επρόκειτο να εκταμιευτούν χθες, τελικά θα εκταμιευτούν την Μεγάλη Τρίτη.

Για το ίδιο θέμα, ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι είναι ζήτημα ημερών η αποπληρωμή των οφειλών: «Βεβαίως θα πληρωθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς με τα χρήματα από την εκταμίευση των δόσεων που έρχονται από τη νέα δανειακή σύμβαση. Είμαστε σε μια φάση που παίρνουμε τα λεφτά και διαχειριζόμαστε τα λειτουργικά έξοδα και τα χρέη», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας.

Χθες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προκλήθηκε ένταση, όταν οι φαρμακοποιοί, προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του Οργανισμού, με αφορμή δηλώσεις του Γ. Βουδούρη, ο οποίος χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί έχουν πληρωθεί.

Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την άμεση εξόφληση 100 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν συνταγές από το 2011 ασφαλισμένων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και δεν χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους δικαιούχους του Οργανισμού, αλλά και άλλων ταμείων όπως του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου και της Εμπορικής Τράπεζας.