Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους χάκερς της συνταγογράφησης

\Δεκαπέντε σημεία του παγκόσμιου χάρτη - μεταξύ αυτών Ινδονησία, Ρωσία και Ιαπωνία - έχουν κοκκινίσει οι άντρες του Σώματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακολουθώντας τα διαδικτυακά ίχνη των χάκερς που επιχείρησαν να «σπάσουν» στις αρχές του μήνα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογογράφησης.

Στο μεταξύ, στελέχη του υπουργείου Υγείας επιμένουν ότι η χρονική στιγμή κατά την οποία εκδηλώθηκε το χτύπημα των χάκερς προκαλεί βάσιμες υποψίες για e-σαμποτάζ. Και αυτό γιατί η επίθεση ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο πριν από την επίσημη έναρξη της συνταγογράφησης βάση της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας.

Μάλιστα, την Δευτέρα, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησε το μέτρο, σημειώθηκε ε επίθεση συνολικού όγκου 125 GB, που ισοδυναμεί με 3,5 εκατομμύρια ιστοσελίδες.


Πάντως και όπως ανέφερε  σε συνέντευξη Τύπου ο Βλάσης Σφυρόερας, διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ), οι έρευνες συνεχίζονται. Και διευκρίνισε ότι το όλο θέμα δεν ανακοινώθηκε άμεσα για μην δώσουν την δυνατότητα στους χάκερς  να σβήσουν τα ίχνη τους.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι οι επιτήδειοι δεν κατάφεραν να υποκλέψουν στοιχεία των ασθενών, καθώς το σύστημα ασφαλείας κατάφερε να εμποδίσει τα επίμονες προσπάθειες τους να «ξεκλειδώσουν» τα ηλεκτρονικά αρχεία συνταγογράφησης.