Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού με παρουσία εισαγγελέα στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας


Κλιμάκιο ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού “εισέβαλε” αιφνιδιαστικά χθες στα γραφεία του συλλόγου, για να συναντήσει όμως την αντίδραση των συνδικαλιστών φαρμακοποιών. Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας αρνήθηκε τον έλεγχο υποστηρίζοντας ότι ότι η εντολή ελέγχου απευθύνεται σε επιχείρηση ενώ ο Φ.Σ. Αχαΐας, αποτελεί συνδικαλιστικό όργανο και νομικό σύμβουλο της Πολιτείας και όχι επιχείρηση που εμπορεύεται προϊόντα.

Το κλιμάκιο της επιτροπής ανταγωνισμού από την πλευρά του απείλησε τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου με εισαγγελική εντολή και αυτόφωρη διαδικασία  και στη συνέχεια αναγκάστηκε να συνεχίσει τις έρευνες παρουσία Εισαγγελέα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αναζητά έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν ότι ο Σύλλογος προέτρεψε τα μέλη του να κατεβάσουν από τα “ράφια” των φαρμακείων όλα τα γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας, η πώληση των οποίων απελευθερώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες και πλέον διατίθενται και μέσω σούπερ μάρκετ και άλλα σημεία λιανικής πώλησης. Η προσπάθεια για συντονισμένη διακοπή πώλησης των προϊόντων αυτών από τα φαρμακεία, εφόσον αποδειχθεί ότι έγινε μέσω του Συλλόγου, εκτιμάται ότι αποσκοπεί στο να ασκηθούν συντονισμένες πιέσεις προς τη βιομηχανία και τους προμηθευτές των φαρμακείων ώστε να μην περιοριστούν τα περιθώρια κέρδους των φαρμακείων.


Σε ανακοίνωση του το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου επισημαίνει τα εξής:

Δεχθήκαμε, εντολή ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία αντιμετωπίζει τον Φ.Σ. Αχαΐας ως επιχείρηση!!!!!! Θέλει δηλαδή, να ελέγχει τον σύλλογό μας, διότι η Γενική του Συνέλευση, αποφάσισε να προασπίσει τα οικονομικά συμφέροντα των συναδέλφων, προτρέποντας τα μέλη της να διακινούν από τα φαρμακεία τους μόνον τα γάλατα των εταιριών εκείνων, που σέβονται τον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού.

Το κλιμάκιο της επιτροπής ανταγωνισμού, θέλησε ως ράμπο ελέγχου να κάνει έρευνα σε κάθε γωνιά των γραφείων του συλλόγου, των υπολογιστών, των αρχείων, των πρακτικών συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ. για να βρει τα «εγκληματικά τεκμήρια» πιθανών ενοχών μας.!!!!!!

Αντί η επιτροπή ανταγωνισμού, να ανατρέξει στην πηγή που δημιουργεί τα προβλήματα στη διακίνηση των γαλάτων α' βρεφικής ηλικίας δηλαδή σε φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, super market χονδρεμπόρους, εταιρίες, επέλεξε την επίθεση σε Ν.Π.Δ.Δ., συνδικαλιστικό όργανο επιστημόνων, θέλοντας ουσιαστικά να φιμώσει κάθε φωνή απέναντι στα πολυεθνικά μονοπώλια.

Καταγγέλλουμε, την προσπάθεια φίμωσης της φωνής των φαρμακοποιών της Αχαΐας και ζητούμε από τον Π.Φ.Σ. να προχωρήσει άμεσα σε όσες ενέργειες απαιτούνται, ώστε να προστατευτεί το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο από τον εξευτελισμό και τον εκβιασμό, που υφίσταται χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, έσπευσε να καταγγείλει λίγο νωρίτερα την Επιτροπή Ανταγωνισμού, υποστηρίζοντας ότι τον “αντιμετωπίζει ως επιχείρηση”, προσπαθεί να φιμώσει τη φωνή των φαρμακοποιών της περιοχής. Στην ανακοίνωση ψέγεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού διότι “θέλει δηλαδή, να ελέγχει τον σύλλογό μας, διότι η Γενική του Συνέλευση, αποφάσισε να προασπίσει τα οικονομικά συμφέροντα των συναδέλφων, προτρέποντας τα μέλη της να διακινούν από τα φαρμακεία τους μόνον τα γάλατα των εταιριών εκείνων, που σέβονται τον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού”.

Καλεί δε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να παρέμβει ώστε να προστατευθεί ο Σύλλογος “από τον εξευτελισμό και τον εκβιασμό, που υφίσταται χωρίς ουσιαστικό λόγο”.