Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το ΕΣΥ έχει τώρα τους γερμανούς του


Γερμανοί εμπειρογνώμονες συνεργάζονται  ήδη με στελέχη του ελληνικού υπουργείου Υγείας με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Τα παραπάνω ανέφερε χθες η επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα κ. Georgette Lalis, μιλώντας σε εκδήλωση των Finantial Times, με θέμα 'Shaping the Future of Healthcare in Greece'.


Η κ. Lalis μίλησε για παροχή τεχνογνωσίας σε όλους τους τομείς, που η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει προβλήματα. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και το καθεστώς τιμολόγησης φαρμάκων. Σύμφωνα με την κ. Lalis, αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω μείωση των χωρών αναφοράς που χρησιμοποιεί η Ελλάδα για τιμολόγηση, από 12 που είναι σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση του γενικού γραμματέα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) κ. Κων. Φρουζή, για το αν υπάρχει σχέδιο εξοικονόμησης δαπανών στο χώρο της υγείας, σε τομέα διαφορετικό από αυτόν του φαρμάκου, η κυρία Lalis απάντησε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική η περικοπή της δαπάνης για την προμήθεια ακριβών ιατρικών μηχανημάτων.