Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ανατίθεται η απονομή ειδικότητας στους γιατρούς.

Στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ανατίθεται η απονομή ειδικότητας στους γιατρούς. Η ένταξη σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για ειδικότητα δεν απαιτεί γραπτές εξετάσεις. Οι γιατροί θα εξετάζονται αφού ολοκληρώσουν την ειδικότητα. Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι οι εξετάσεις για απόκτηση ειδικότητας θα γίνονται τρεις φορές τον χρόνο (Φεβρουάριο, Ιούνιο και Οκτώβριο), στην έδρα της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για όσους γιατρούς εκπαιδεύτηκαν σε εκπαιδευτικά κέντρα της 1ης, της 2ης, της 6ης και της 7ης ΥΠΕ. Όσοι εκπαιδεύτηκαν στην 3η, την 4η και την 5η ΥΠΕ θα εξετάζονται στην έδρα της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Οι εξετάσεις είναι προφορικές. Κατ' εξαίρεση μπορεί να είναι γραπτές, κατόπιν απόφασης του υπουργού Υγείας, η οποία εκδίδεται έπειτα από εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
Τα γραπτά

Οι γραπτές εξετάσεις, στις περιπτώσεις που προβλέπονται, προηγούνται των προφορικών και γίνονται με το σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής απ' όλο το φάσμα του γνωστικού αντικειμένου της αντίστοιχης ειδικότητας. Η επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις προφορικές.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας συστήνονται δύο τριμελείς επιτροπές εξετάσεων για κάθε ειδικότητα, με έδρα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Αποτελούνται από έναν ή δύο συντονιστές εκπαίδευσης, συντονιστές διευθυντές εκπαιδευτικής μονάδας και ένα ή δύο μέλη διδακτικού προσωπικού των Ιατρικών Σχολών με βαθμό καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή της ίδιας ειδικότητας.