Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η Roche εξαγοράζει την Verum Diagnostica GmbH, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των διαγνωστικών εξετάσεων πήξης, η οποία εστιάζει στις δοκιμασίες λειτουργίας αιμοπεταλίων

Η Roche ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας βάσει της οποίας θα εξαγοράσει το εκατό τοις εκατό της Verum Diagnostica GmbH, με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας.
Η Verum Diagnostica είναι μια κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των διαγνωστικών εξετάσεων πήξης, η οποία εστιάζει στις δοκιμασίες λειτουργίας αιμοπεταλίων, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα της αγοράς πήξης. Με την εξαγορά, η Roche θα είναι σε θέση να παρέχει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο πήξης, το οποίο θα καλύπτει από εφαρμογές αυτοπαρακολούθησης μέχρι τις απαιτήσεις υψηλής απόδοσης των νοσοκομειακών και εμπορικών εργαστηρίων. Η συμφωνία θα βοηθήσει τη Roche να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς πήξης, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ηγετική της θέση στην αγορά κλινικών διαγνωστικών προϊόντων.

«Αιματολόγοι, καρδιολόγοι και αναισθησιολόγοι χρειάζονται βελτιωμένη αξιολόγηση της κατάστασης λειτουργίας των αιμοπεταλίων του ασθενή, προκειμένου να στηρίξουν κλινικές αποφάσεις που αφορούν στην καρδιολογία, στις χειρουργικές επεμβάσεις και στην εντατική θεραπεία, αλλά η συγκεκριμένη ανάγκη επί του παρόντος δεν καλύπτεται» δήλωσε ο Colin Brown, Επικεφαλής της Roche Professional Diagnostics. «Με αυτή την εξαγορά κερδίζουμε μια καινοτόμο και μοναδική λύση όσον αφορά στις δοκιμασίες λειτουργίας των αιμοπεταλίων, η οποία έχει τη δυναμική να θέσει νέα πρότυπα στη φροντίδα των ασθενών στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ παράλληλα συμπληρώνει απόλυτα το νέο μας χαρτοφυλάκιο πήξης». Οι διαγνωστικές εξετάσεις πήξης έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό τομέα των κλινικών διαγνωστικών εξετάσεων και η Roche έχει ήδη αρχίσει να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή για τον κλάδο. 

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας εξαγοράς, η Roche θα καταβάλει στους μεριδιούχους της Verum Diagnostica το συνολικό ποσό των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά και πιθανώς, ακόμα δύο εκατομμύρια ευρώ, κάτι που θα εξαρτηθεί από την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων απόδοσης. Η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους ολοκλήρωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2012.

Το σύστημα Multiplate® της Verum Diagnostica επιτρέπει την ταχεία και μεγάλης ευαισθησίας ανάλυση της λειτουργίας αιμοπεταλίων, η οποία βοηθά τους κλινικούς ιατρούς να καθορίσουν την αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία στην οποία θα ανταποκριθεί καλύτερα ο ασθενής μετά από καρδιακή προσβολή και τοποθέτηση ενδοπρόθεσης (stent) ή να αποφύγουν αιμορραγικές επιπλοκές κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων ή μετά από αυτές. Και οι δύο εφαρμογές θα βοηθήσουν στη βελτίωση της θεραπείας των ασθενών και θα μειώσουν τις επιπλοκές, καθώς και τα σχετικά έξοδα.  Η εξαιρετική απόδοση του συστήματος, σε συνδυασμό με την πολύ καλή σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη στην αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των νοσοκομειακών εργαστηρίων και των χώρων παροχής εντατικής φροντίδας.

«Χάρη στην ηγετική της θέση στον κλάδο των In Vitro διαγνωστικών (IVD) και την παγκόσμια κλίμακα των δραστηριοτήτων της, η Roche είναι η ιδανική εταιρεία για την ευρεία εμπορική προώθηση, την επιτάχυνση της κλινικής εφαρμογής και την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας Multiplate. Προσδοκούμε τη συνεχή εξέλιξη εφαρμογών τόσο για παρακλίνιες εξετάσεις όσο και για δοκιμασίες μεγάλης κλίμακας στο κεντρικό εργαστήριο», δήλωσε ο Δρ. Ανδρέας Καλατζής, Γενικός Διευθυντής και συνιδρυτής της Verum Diagnostica, και ένας από τους εφευρέτες της τεχνολογίας Multiplate.  «Είμαστε ενθουσιασμένοι, διότι μπαίνουμε στο επόμενο στάδιο του κύκλου ζωής μας, όπου τα προϊόντα μας θα διατίθενται πλέον σε παγκόσμια κλίμακα, σε ασθενείς και ιατρούς». 

Η αγορά των εργαστηριακών εξετάσεων πήξης υπολογίζεται ότι ανήλθε σε 1.330 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α. το 2010, με προβλεπόμενη ετήσια αύξηση ύψους 5,1% τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι δοκιμασίες λειτουργίας αιμοπεταλίων έχουν τη δυναμική να διευρύνουν σημαντικά τη διαθέσιμη αγορά, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν μια πραγματική ιατρική ανάγκη. Η Roche θα επενδύσει σημαντικά στις κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν την καινοτόμο χρησιμότητα του συστήματος Multiplate για τους κλινικούς ιατρούς, τους ασθενείς και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης γενικότερα. Επιπλέον, η Roche αναπτύσσει νέους αναλυτές και αντιδραστήρια εξετάσεων για την αγορά πήξης, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της προκειμένου να καλυφθούν με αποτελεσματικό τρόπο οι κλινικές ανάγκες και οι ανάγκες για δοκιμασίες των επαγγελματιών πελατών IVD.

Σχετικά με την Verum Diagnostica 

Η Verum Diagnostica GmbH, εκατό τοις εκατό θυγατρική εταιρεία της Dynabyte Informationssysteme GmbH, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προώθηση του αναλυτή Multiplate, κυψελίδων και αντιδραστηρίων εξετάσεων για την αξιολόγηση της λειτουργίας των αιμοπεταλίων σε ολικό αίμα, τα οποία χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια νοσοκομείων και για παρακλίνιες εξετάσεις, όπως η επεμβατική καρδιολογία, η χειρουργική και η εντατική φροντίδα. Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, σε περισσότερες από 45 χώρες, έχει την έδρα της στο βιοτεχνολογικό και ακαδημαϊκό κέντρο του Μονάχου στη Γερμανία, ενώ συνεργάζεται με ένα ευρύ δίκτυο κλινικών εταίρων. Η Verum Diagnostica θα αποτελέσει μέρος του επιχειρηματικού τομέα Professional Diagnostics της  Roche.

 

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα