Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ποινές-φωτιά για γιατρούς, φαρμακοποιούς & διαγνωστικά κέντρα


Διακοπές συμβάσεων, αποκλεισμοί και πρόστιμα είναι οι ποινές που θα επιβάλλονται, ακόμη κι αν γίνουν προσφυγές, σε γιατρούς, φαρμακοποιούς νοσοκομεία - ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα που παρανομούν.

Το ποινολόγιο που ήδη έχει τεθεί σε ισχύ περιλαμβάνει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ στην οποία διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση της νομοθεσίας, ο γενικός επιθεωρητής της υπηρεσίας ελέγχων (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) με αιτιολογημένη απόφαση που θα εκδίδει (ύστερα από την προβλεπόμενη δυνατότητα παροχής εντός 5 ημερών έγγραφων εξηγήσεων) θα επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Για τους παραβάτες γιατρούς, εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων (διοικητικών και χρηματικών) προβλέπεται και ο προσωρινός αποκλεισμός από την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους των Ταμείων από 4 έως 12 μήνες, ανάλογα με τη βαρύτητα και συχνότητα της παράβασης.
Για τους φαρμακοποιούς ορίζεται ότι για κάθε παράβαση, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα, επιβάλλονται:
  • Πρόστιμο από 1% (αντί του 10% και μέχρι 50%) επί της αξίας των συνταγών που εκτελέστηκαν τον τελευταίο πριν από τον έλεγχο μήνα.
  • Προσωρινός αποκλεισμός του φαρμακείου από την εκτέλεση των συνταγών ασφαλιστικών ταμείων για 4 έως και 12 μήνες
  • Οριστική καταγγελία της σύμβασης.
Εάν κατά τον έλεγχο βρεθούν στο χώρο του φαρμακείου ταινίες γνησιότητας, επαναχρησιμοποιημένες, πλαστές ή παραποιημένες κ.λπ. μονάδες ιδιοσκευασμάτων χωρίς ταινίες γνησιότητας, βιβλιάρια ή συνταγολόγια, ανεξάρτητα από τις λοιπές κυρώσεις, θα επιβάλλεται αποκλεισμός του φαρμακείου από την εκτέλεση συνταγών των ασφαλιστικών φορέων για 5 ημέρες έως 6 μήνες.

Για διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές, προσωρινός αποκλεισμός 4 - 12 μήνες από την παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, οριστική καταγγελία της σύμβασης ή αποκλεισμός κάθε μελλοντικής συνεργασίας καθώς και χρηματικό πρόστιμο από 1% έως 50% επί της αξίας των παραπεμπτικών των φορέων που εκτελέστηκαν τον τελευταίο μήνα πριν από τον έλεγχο και για τις ιδιωτικές κλινικές πρόστιμο κυμαινόμενο από 3.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ.

Πηγή: Ημερησία

 

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα