Ο κ. Λουράντος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα ζητώντας τη χάραξη κοινής γραμμής ευαισθητοποίησης των κυβερνήσεων της Ε.Ε. και περίγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας όσον αφορά στην φαρμακευτική περίθαλψη και τα φαρμακεία, σε συνδυασμό και με τις περικομμένες δαπάνες υγείας.
Στην παρουσίασή του ο πρόεδρος της PGEU κ. Darrag O’ Loughlin ανέφερε ότι ο μέσος όρος
αύξησης των δαπανών την περίοδο 2000-2009 ήταν +5,3% για την Ελλάδα και σε δύο μόλις χρόνια, τη διετία 2009-2011, έγινε αρνητικός προσεγγίζοντας το -11,1%, το μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Στις εισηγήσεις τους οι 31 εκπρόσωποι από 18 ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν ότι ο φαρμακευτικός κλάδος υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές εδώ και μια εικοσαετία και όλα τα συστήματα αναδεικνύουν και αναγνωρίζουν τον μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο του επιστήμονα φαρμακοποιού. Επίσης οι ομιλητές έκαναν αναφορά στα συστήματα των κρατών για τα φαρμακεία και αποτυπώθηκε η εικόνα της επιστροφής στην ανεξαρτησία του Φαρμακείου και τον ισχυρό ρόλο του Φαρμακοποιού.
Στη διάρκεια της διοργάνωσης εκδόθηκαν δυο ψηφίσματα τα οποία προσυπογραφεί και ο Πρόεδρος της PGEU - το ένα για το μεταναστευτικό ζήτημα όπου οι Ευρωπαίοι επαγγελματίες υγείας δηλώνουν έτοιμοι να συνδράμουν στην αντιμετώπισή του, και το άλλο για τον κλάδο των φαρμακοποιών, με βασικούς άξονες την ανεξαρτησία των φαρμακοποιών και τη διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στους πολίτες υπό την προϋπόθεση της ενημέρωσης από το φαρμακοποιό.
Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ: Θεωρία, Πρακτική, Δεοντολογία
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα…
The
ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα…