Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ELPEN: Εξαγωγές ελληνικών φαρμάκων σε 60 χώρες με πωλήσεις 25.000.000€ το 2013



Στο εξωτερικό στρέφεται η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων αγορών μετά και την καθίζηση της εγχώριας φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και τη ζημία που κατέγραψε με το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, που είχε λάβει ως αποπληρωμή παλαιότερων χρεών.
Έτσι, παράλληλα με την προσπάθεια να αναδείξει τη σημασία του ελληνικής παραγωγής φαρμάκου για την εθνική οικονομία, προσπαθεί να αναπτύξει εξωστρεφή δραστηριότητα με στόχο νέες αγορές.
 
«Η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία είχε και έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας ζήτησης με υψηλής ποιότητας φάρμακα. Με την παρούσα πολιτική, αντί να προχωράμε μπροστά, έχουμε γυρίσει μια δεκαετία πίσω, καθώς η φαρμακευτική δαπάνη για το 2014 υπολογίζεται να είναι χαμηλότερη ακόμα και από το 2004 και 60% χαμηλότερη από το 2009!", τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ELPEN, κ. Θεόδωρος Τρύφων, εστιάζοντας στην πολιτική για το φάρμακο και την εγχώρια παραγωγή κατά την παρουσίαση του Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου της εταιρίας, στο πλαίσιο των Ημερών Βιομηχανίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας

 
Πρόσθεσε, ότι η έλλειψη σταθερού πλαισίου δεν βοηθά τις εταιρείες να προγραμματίσουν και να στηρίξουν νέες επενδύσεις, καθώς "κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι ακόμα και στο άμεσο μέλλον» , 

Επένδυση στην καινοτομία

Η ELPEΝ, που ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια, διαθέτει σήμερα 820 εργαζόμενους, κι ένα Ερευνητικό & Πειραματικό Κέντρο, το πρώτο εργαστήριο Πειραματικής Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του ιδιωτικού τομέα και της ελληνικής παραγωγικής βιομηχανίας. 


 
Σήμερα μετρά 170 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, πάνω από 100 βραβεύσεις από ελληνικούς και διεθνείς φορείς και πάνω από 600 εκπαιδευτικά προγράμματα.
 
Από την κυψέλη αυτή καινοτομίας προέκυψε το Elpenhaler®, ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο φάρμακο για την θεραπεία του Άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, στο οποίο η ELPEN βασίζει τη στρατηγική επέκτασής της σε όλο τον κόσμο.
 
«Η ELPEN με αιχμή τη συσκευή Elpenhaler® έχει γίνει μιασύγχρονη ευρωπαϊκή εταιρεία, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο» τονίζει ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτριος Πενταφράγκας.
 
Παράλληλα, έχει ιδρυθεί η θυγατρική ELPENPHARMA GMBH στη Γερμανία από τον Φεβρουάριο 2012, με στόχο να διεισδύσει σε Βαλκάνια, χώρες της Βαλτικής και τη Σκανδιναβία.
 
Ήδη ELPEN εξάγει ελληνικά φάρμακα σε 60 χώρες παγκοσμίως και 27 ευρωπαϊκές με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 25.000.000€ το 2013.
 
«Έχουμε υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων των εξαγωγών από το 2006 έως σήμερα από περίπου 12.000.000€ σε πάνω από 25.000.000€, και με πρόβλεψη υπερδιπλασιασμού μέχρι το 2016» τόνισε κ. Ανδρέας Χριστοδούλου, Διευθυντής Διεθνούς Ανάπτυξης.