Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κανονικά θα εκτελούνται οι συνταγές των ασφαλισμένων από 1η Ιουνίου


Κανονικά θα εκτελούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία οι ιατρικές συνταγές των ασφαλισμένων του νέου ενιαίου Ταμείου, οι οποίες εκδόθηκαν από την 1η Ιουνίου και ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. 

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κανονικά θα εκτελούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία οι ιατρικές συνταγές των ασφαλισμένων του νέου ενιαίου Ταμείου, οι οποίες εκδόθηκαν από την 1η Ιουνίου και ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. 


Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η απόφαση ισχύει για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία και για πέντε μέρες μετά τη λήξη της. Σημειώνεται επίσης  ότι δεν ισχύει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσής τους για την εκτέλεση των συνταγών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αποφάσισε από την περασμένη εβδομάδα την αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών της χώρας, αναμένεται ωστόσο η απόφαση των φαρμακοποιών της Αθήνας, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Τετάρτη.