Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Boehringer Ingelheim: Επιτυχημένο οικονομικό έτος το 2011


Οι καθαρές πωλήσεις της εταιρίας, μετά τη νομισματική προσαρμογή, αυξήθηκαν κατά 6,2 % σε 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν σε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ και η απόδοση επί των καθαρών πωλήσεων αυξήθηκε σε 17,3 %. Όπως ήδη ανακοινώθηκε σε προηγούμενα έτη, η εταιρεία κατ’ αυτόν τον τρόπο έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τους στόχους της – περιλαμβανομένης και της ανάπτυξης μέσου μονοψήφιου ποσοστού. 


"Τα αποτελέσματα του 2011 επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας για οργανική ανάπτυξη", δήλωσε ο Καθηγητής Andreas Barner, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και Ιατρικής, κατά την Ετήσια Συνέντευξη Τύπου στην έδρα των γραφείων της εταιρείας στο Ingelheim, Γερμανία. Με την εξαιρετικά ανταγωνιστική της έρευνα, η BoehringerIngelheim διασφαλίζει επιτυχώς και με βιώσιμο τρόπο την ανεξαρτησία της ως οικογενειακή εταιρεία. "Χάρη στη συνεχή μας επένδυση στη δική μας έρευνα και ανάπτυξη, ξεκινάμε μια νέα περίοδο ανάπτυξης", σύμφωνα με τον Καθηγητή Barner. 

Η Boehringer Ingelheim άντλησε το μεγαλύτερο μέρος των καθαρών της πωλήσεων από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία αντιστοιχούν στο 77 % των συνολικών καθαρών πωλήσεων. "Οι κυκλοφορίες νέων φαρμάκων καθώς και η πορεία των καθιερωμένων φαρμάκων έδειξαν πολύ ικανοποιητική ανάπτυξη", είπε ο Hubertus von Baumbach, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών και Κτηνιατρικής Υγείας. Πάνω απ’ όλα, η εισαγωγή στην αγορά του νέου, καινοτόμου αντιπηκτικού dabigatran συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη της Boehringer Ingelheim τον περασμένο χρόνο και «βρίσκεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες κυκλοφορίες στη φαρμακευτική αγορά τα τελευταία χρόνια.» 

Για μια ακόμη φορά, ο τομέας Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων της Boehringer Ingelheim, με ανάπτυξη 8,2 %, αναπτύχθηκε ταχύτερα από την παγκόσμια φαρμακευτική αγορά. Το ανθρώπινο δυναμικό επηρεάστηκε επίσης θετικά από τον προσανατολισμό προς την αυξημένη ανάπτυξη: ο αριθμός των υπαλλήλων αυξήθηκε κατά 1.800 παγκοσμίως το 2011 ξεπερνώντας τις 44.000, που αντιστοιχεί σε αύξηση 4%.

Η δύναμη της έρευνας και ανάπτυξης εγγυάται τη μελλοντική βιωσιμότητα

Έχοντας νέα φάρμακα υπό ανάπτυξη , η εταιρεία διασφαλίζει ακόμη περισσότερο το μέλλον της: "Θέλουμε να διαθέσουμε νέα φάρμακα, κυρίως στους θεραπευτικούς τομείς του διαβήτη, της ογκολογίας, της ηπατίτιδας C και της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης, καθώς και σε παθήσεις του αναπνευστικού", εξήγησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η χρήση του φαρμάκου τιοτρόπιο στο άσθμα, οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις στη χρόνια ηπατίτιδα και η ανάπτυξη του φαρμάκου nintedanib στη θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης βρίσκονται σε φάση δοκιμών. Ο Καθηγητής Barner είπε: " Οι νέες αυτές εξελίξεις θα έχουν σαφή θεραπευτικά οφέλη για τους ασθενείς".

Στόχος της εταιρείας είναι να επανεπενδύει συνεχώς ένα σημαντικό μέρος των καθαρών πωλήσεων στη δική της έρευνα και ανάπτυξη, έτσι ώστε να βρίσκεται συνεχώς σε θέση να αναπτύσσει νέα, καινοτόμα φάρμακα. Το 2011, η Boehringer Ingelheim αύξησε τη χρηματοδότηση του τομέα αυτού σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (+3 %). Αυτό αντιστοιχεί στο 23,5 % των καθαρών πωλήσεων των Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων. Με αυτό το ποσοστό, η Boehringer Ingelheim είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο του κλάδου.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας βελτιώθηκαν σημαντικά

Η ανάπτυξη της Boehringer Ingelheim το 2011 προήλθε από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς: Από τον τομέα Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, Φαρμακευτικών Προϊόντων Καταναλωτή, Κτηνιατρικής Υγείας και Βιομηχανικών Πελατών (κυρίως Βιοφαρμακευτικά). Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν από 12,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η απόδοση των πωλήσεων βελτιώθηκε από 15,1% σε 17,3 % και με ποσοστό ιδίων κεφαλαίων 40 % η εταιρεία έχει ισχυρή χρηματοδότηση. "Η υγιής χρηματοδότηση αποτελεί προϋπόθεση για την ανεξαρτησία της οικογενειακής μας εταιρείας, η διατήρηση της οποίας είναι ο πιο σημαντικός μας στόχος", είπε ο κ. von Baumbach. 

Ο τομέας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (Φαρμακευτικά Προϊόντα Καταναλωτή) αναπτύχθηκε επίσης ικανοποιητικά για την εταιρεία το 2011. Οι καθαρές πωλήσεις με νομισματική προσαρμογή αυξήθηκαν κατά 7,1%. Όπως και το προηγούμενο έτος, η Boehringer Ingelheim είναι στην έκτη θέση ανάμεσα στις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στον κόσμο.

Η Κτηνιατρική Υγεία σημειώνει επίσης ανάπτυξη πάνω από το μέσο όρο της αγοράς

Το 2011, ο τομέας Κτηνιατρικής Υγείας για μια ακόμη φορά πέτυχε θετικά ποσοστά ανάπτυξης, αυξάνοντας τις καθαρές πωλήσεις από 921 εκατομμύρια ευρώ σε 976 εκατομμύρια ευρώ. Η Boehringer Ingelheim, με τον τομέα κτηνιατρικών φαρμάκων, είναι ανάμεσα στους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους παρόχους κτηνιατρικών φαρμάκων στον κόσμο, με ανάπτυξη κατόπιν νομισματικής προσαρμογής γύρω στο 8 % και έχει πάλι αναπτυχθεί πιο γρήγορα από την αγορά..

Ο τομέας Κτηνιατρικής Υγείας συνεισφέρει τώρα 7% στις καθαρές πωλήσεις του ομίλου. Με το νέο Κτηνιατρικό Ερευνητικό Κέντρο της Boehringer Ingelheim (BIVRC) στο Ανόβερο, Γερμανία, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τώρα ένα κέντρο έρευνας για κτηνιατρικά εμβόλια στην Ευρώπη. 

Τομέας Βιομηχανικών Πελατών: Οδηγός ανάπτυξης τα Βιοφαρμακευτικά

Ο τομέας επιχειρηματικής δραστηριότητας των Βιομηχανικών Πελατών, που περιλαμβάνει δραστηριότητες σε βιοφαρμακευτικά, φαρμακευτική παραγωγή και παρασκευή φαρμακευτικών χημικών για λογαριασμό τρίτων, αναπτύχθηκε κατά 9,2 % κατόπιν νομισματικής προσαρμογής. Οι καθαρές πωλήσεις των 697 εκατομμυρίων ευρώ (το προηγούμενο έτος οι αντίστοιχες πωλήσεις ήταν 638 εκατομμύρια ευρώ) αντιστοιχούν σε περίπου 5 % των πωλήσεων του ομίλου. 

Πρόβλεψη 2012

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο στρατηγικός στόχος της BoehringerIngelheim θα είναι και για το μέλλον η δική της έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. "Σχεδιάζουμε κυκλοφορίες σε θεραπευτικούς τομείς με πολλές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες και για το σκοπό αυτό θέλουμε να επενδύσουμε σημαντικά στο μέλλον της δικής μας έρευνας και ανάπτυξης", τόνισε ο Καθηγητής Barner. Για το 2012 η BoehringerIngelheim προσδοκά να είναι σε θέση να επιτύχει επιπλέον ανάπτυξη και αναμένει υψηλό μονοψήφιο ποσοστό αύξησης στις καθαρές πωλήσεις. Αυτό θα έχει επίσης θετική επίδραση στην κερδοφορία.