Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Εξώδικο προς τον ΕΟΠΠΥ απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος


Εξώδικο για τα οφειλόμενα προς τους φαρμακοποιούς απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. «με την εκπνοή της προθεσμίας των 45 ημερών που σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση ήταν υποχρεωμένος να εξοφλήσει τους λογαριασμούς των φαρμακείων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


 Στο εξώδικο του προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι οφειλές του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς - μέλη του ξεπερνούν για το ως άνω διάστημα το ποσό των 272.000.000 ευρώ, ενώ, λαμβανομένων υπ΄ όψιν και των οφειλών για το 2011, τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.00 ευρώ.

«Η παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας έχει προκαλέσει το παράδοξο να καλούμαστε να καταβάλουμε εις το Δημόσιο τον αναλογούντα Φ.Π.Α. για τις συνταγές εκείνες, τις οποίες καθυστερείτε να μας πληρώσετε, καθώς επίσης και τον φόρο εισοδήματος για εισόδημα του παρελθόντος έτους, το οποίο ουδέποτε έχουμε λάβει», σημειώνει ο ΠΦΣ και προσθέτει: «την οικονομική δυσπραγία μας επιτείνει το γεγονός ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες απαιτούν από εμάς να εξοφλούμε τις παραγγελίες των φαρμάκων είτε τις μετρητοίς – το πλέον σύνηθες – είτε το αργότερο εντός 30 ημερών, για τα δε φάρμακα υψηλού κόστους οι φαρμακευτικές εταιρείες απαιτούν να προβαίνουμε σε άμεση εξόφληση αυτών». 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο: «Με τη στάση και τη συμπεριφορά σας προσπαθείτε να μετακυλήσετε το πρόβλημα από την παράνομη και αντισυμβατική μη καταβολή των οφειλών σας σε εμάς, ωθώντας μας σε σύγκρουση με τους ασφαλισμένους σας και κυρίως με τους πιο οικονομικά αδύναμους». 

«Πρέπει να διασφαλίζουμε το κοινωνικό κράτος και τη βιωσιμότητα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον η Πολιτεία εξασφαλίζει σταθερή και ρεαλιστική χρηματοδότηση του Οργανισμού. Τα ψευτοδιλήμματα, ''συντάξεις ή φάρμακα'' είναι απαράδεκτα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Παράλληλα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη κλειστά, ενώ οι φαρμακοποιοί προχωρούν επίσης σε αναστολή της πίστωσης προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ επ’ αόριστον παρά την διαβεβαίωση που έλαβαν από τον πρωθυπουργό για αποπληρωμή των χρεών που αφορούν στο τρέχον έτος.
 
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις της κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων του κλάδου των φαρμακοποιών προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα των ασφαλισμένων. 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Ρουπακιώτης, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χ. Κίττας και ο υπουργός Επικρατείας Α. Αργυρός. 

Παράλληλα εκλήθησαν και παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Κούβαρης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης.

Ωστόσο οι συζητήσεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι απέβησαν άκαρπες αφού , τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, ενώ οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε αναστολή της πίστωσης προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ επ’ αόριστον παρά την διαβεβαίωση που έλαβαν από τον πρωθυπουργό για αποπληρωμή των χρεών που αφορούν στο τρέχον έτος.