Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αρνητική βαθμολογία για τον ΕΟΠΥΥ


Κενό ενημέρωσης διαπιστώνουν οι γιατροί που συνεργάζονται με το νέο ενιαίο Ταμείο, υπό την ομπρέλα του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τουλάχιστον 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Προβληματισμένοι όμως εμφανίζονται και σε ό,τι αφορά τις πληρωμές τους. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία μελέτης που διεξήγαγε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ στο 30% των εγγεγραμμένων μελών της, η πλειονότητα των γιατρών δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία καθοδήγηση από τον ασφαλιστικό φορέα.


Είναι ενδεικτικό ότι από τους 341 γιατρούς που απάντησαν στο ειδικό ερωτηματολόγιο, οι 151 δήλωσαν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την τακτικότητα των πληρωμών τους.
Επιπλέον, οι 213 υπογράμμισαν ότι δεν έχουν ούτε καν τηλεφωνική υποστήριξη από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ δύο στους τρεις τόνισαν ότι έλλειμμα πληροφόρησης αντιμετωπίζουν ακόμη και για τα βασικά «εργαλεία» του νέου ταμείου, δηλαδή το e-Syntagografisis και το e-Diagnosis.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι τέσσερις στους δέκα γιατρούς καταλήγουν ότι είναι αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους με το νέο ενιαίο Ταμείο.