Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

e-diagnosis από τον ΕΟΠΥΥ για περιορισμό της προκλητής ζήτησης διαγνωστικών εξετάσεων


Τα Νέα | Μάρθα Καϊτανίδη

Ηλεκτρονικό μάτι τίθεται σε λειτουργία και για διαγνωστικές εξετάσεις των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων του νέου Ταμείου, σε μία επιπλέον προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών. Με τον τρόπο αυτό, θα ελέγχονται τόσο οι γιατροί όσο και οι ασθενείς, «φρενάροντας» τη προκλητή ζήτηση εξετάσεων που είχε εκτινάξει τις δαπάνες στα ύψη. 

 Στο πλαίσιο αυτό,  τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ανέλαβαν την υλοποίηση του ηλεκτρονικού προγράμματος μηχανογράφησης (e-diagnosis), στο οποίο θα καταχωρούνται όλες οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι ασθενείς.

 Στόχος του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι να συγκρατηθεί ο κλειστός προϋπολογισμός για τις διαγνωστικές εξετάσεις, δεδομένου ότι για το τρέχον έτος τα κόστη δεν πρέπει να υπερβούν τα 352 εκατομμύρια ευρώ. 

 Σημειώνεται, ότι τη σχετική συμφωνία για την άμεση υλοποίηση του προγράμματος υπέγραψαν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), κ. Γιώργος Βουγιούκας.  Ειδικότερα κάθε μέλος του Συνδέσμου χρηματοδοτεί το σύστημα της ηλεκτρονική συνταγογράφησης e-diagnosis  με το 1 o/oo επί των απαιτήσεων του από τον ΕΟΠΥΥ.

 «Ο κλάδος μας δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επιτυχία του εγχειρήματος ΕΟΠΥΥ και της απομείωσης των δαπανών στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού.  Με την πράξη μας αυτή, στοχεύουμε αφ’ ενός μεν στον αυτοέλεγχο και αφ’ ετέρου στην εξάλειψη της προκλητής ζήτησης και της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης» αναφέρει με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο κ. Βουγιούκας. 

 Ο ίδιος ωστόσο αιτείται από τον ΕΟΠΥΥ «να τηρήσει τις δημόσιες δεσμεύσεις του για την εξόφληση του πρώτου διμήνου του 2012 στις 30/04/2012  του τρέχοντος έτους, ούτως ώστε, αφ’ ενός να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει ισότιμα το σύνολο των παρόχων του».