Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Από τα Ζωνιανά οι χάκερς που παραβίασαν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης;


Για κακόβουλες επιθέσεις και προσπάθεια παραποίησης των γεγονότων κάνει λόγο η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, καταγγέλλοντας τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σχετικά με την επίθεση χάκερ στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υποστήριξε ότι σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε από το Εργαστήριο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δέχτηκε την επίθεση χάκερ από server που βρίσκεται στα Ζωνιανά και όχι στην Αθήνα. Πρόσθεσε, δε, ότι εκτεθειμένα βρέθηκαν τα στοιχεία 9,5 εκατ. πολιτών και 60.000 γιατρών.


Απαντώντας ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Βλάσης Σφυρόερας, τονίζει κατ΄αρχήν ότι η απόπειρα διείσδυσης στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, υπήρξε ανεπιτυχής.
Στην ανακοίνωσή του, ο κ.Σφυρόερας αναφέρει ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, από την έναρξη της λειτουργίας του, στις 24 Ιανουαρίου, έχει συμβάλει στην επιβολή κανόνων διαφάνειας και στην τήρηση του ελέγχου των δαπανών συνταγογράφησης και εξετάσεων των ασφαλισμένων, εξασφαλίζοντας υψηλότατο επίπεδο προστασίας των καταχωρούμενων προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι τον περασμένο Νοέμβριο η ΗΔΙΚΑ ΑΕ δικαιώθηκε από την δικαιοσύνη, αποδεικνύοντας το αβάσιμο των κατηγοριών περί δήθεν ανεπάρκειας των συστημάτων ασφαλείας του συστήματος συνταγογράφησης, κατά την εκδίκαση της αίτησης αναστολής της λειτουργίας του συστήματος που κατέθεσαν οι ιατρικοί σύλλογοι Πάτρας, Αργολίδας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

"Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, έχει από καιρό στοχοποιηθεί γιατί θίγει συμφέροντα που επί χρόνια λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα", τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ.