Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σφοδρή αντιπαράθεση Υπουργείου Υγείας και Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών


Κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν χθες μετά το μεσημέρι στην κάθοδο της Λ. Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, εξαιτίας συγκέντρωσης εργαζομένων ιδιωτικών κλινικών έξω από το υπουργείο Υγείας. Αρχικά το ρεύμα καθόδου έκλεισε τελείως, στη συνέχεια όμως η κυκλοφορία στη λεωφόρο διεξαγόταν από μία λωρίδα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών δίνουν ραντεβού διαμαρτυρίας στα γραφεία του νέου Ταμείου, στον λεωφόρο Κηφισίας, διεκδικώντας τα νοσηλεία των ασφαλισμένων του φορέα. 

Η χθεσινή κινητοποίηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του, το υπουργείο κατηγορεί τον πρόεδρο της Ένωσης ότι «μετά από συγκέντρωση που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, επιδίδεται συστηματικά σε καταλήψεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, καθοδηγώντας εργαζόμενους ιδιωτικών κλινικών». Αποκορύφωμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση είναι ο σημερινός ξυλοδαρμός και η εξύβριση «με τους χειρότερους όρους μιας υπαλλήλου του υπουργείου Υγείας από καταληψίες, καθώς και οι βανδαλισμοί σε γραφεία του Υπουργείου σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας». 

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει δώσει 30 εκατ. ευρώ προς τις ιδιωτικές κλινικές και τις επόμενες ημέρες θα δώσει άλλα 36 εκατ. ευρώ, ενώ αναφορικά με τις παλαιές οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές, επαναλαμβάνεται ότι αρμόδιο για τη ρύθμισή τους είναι δεν είναι το υπουργείο Υγείας. Απλά, καταλήγει η ανακοίνωση, «το ΥΥΚΑ είναι εύκολος στόχος για κάθε είδους ασκήσεων και πρακτικών, ειδικά σε προεκλογική περίοδο».