Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

AbbVie: Το όνομα της νέας ανεξάρτητης φαρμακευτικής εταιρείας μετά τον διαχωρισμό από την Abbott


Η Abbott ανακοίνωσε ότι AbbVie θα είναι το όνομα της νέας, ανεξάρτητης φαρμακευτικής εταιρείας που θα δραστηριοποιείται στην έρευνα και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργίας της από το τέλος του 2012. Η ονομασία της νέας εταιρείας αποτελεί το πιο πρόσφατο ορόσημο στη διαδικασία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, όταν η Abbott ανακοίνωσε ότι θα διαχωριστεί σε δύο εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. 

Η AbbVie, η φαρμακευτική εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στον χώρο της έρευνας, θα περιλαμβάνει το τρέχον χαρτοφυλάκιο της Abbott με τα πρωτοποριακά φαρμακευτικά προϊόντα και τους βιολογικούς παράγοντες. Η εταιρεία που θα διατηρήσει την επωνυμία Abbott θα έχει στο portfolio της  τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα διαγνωστικά μηχανήματα και προϊόντα, τα διαβητολογικά και τα προϊόντα διατροφής και τα επώνυμα γενόσημα. Και οι δύο εταιρείες θα είναι παγκόσμιοι ηγέτες στους αντίστοιχους τομείς τους.

Η νέα επωνυμία AbbVie προέρχεται από το συνδυασμό της Abbott και της λέξης "vie",  που αναφέρεται στη λατινική ρίζα «vi» που σημαίνει ζωή. Το λογότυπο AbbVie και η εταιρική ταυτότητα θα παρουσιαστούν με την έναρξη της λειτουργίας της νέας εταιρείας.