Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις προκαλεί η επιχειρούμενη ανωτατοποίηση της ΕΣΔΥ


Ο αναπληρωτής καθηγητής Διοίκησης-Διαχείρισης Υπηρεσιών Υγείας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δημήτρης Νιάκας καταγγέλει την επιχειρούμενη ανωτατοποίηση της ΕΣΔΥ με συνοπτικές διαδικασίες τονίζοντας στην καταγγελία του ότι:

 «Με το σχέδιο νόμου που καταθέσατε στην Βουλή προς ψήφιση και αφορά θέματα Υπηρεσιών Υγείας, υπάρχουν στο ΚΕΦ. ΙΓ ρυθμίσεις άρθρων 138 και εντεύθεν που αφορούν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, η οποία "υποτίθεται" ότι αναβαθμίζεται. Επειδή η αναβάθμισή της έχει γίνει από το 1994 και εντεύθεν με διάφορους νόμους βλ. Ν. 2194/94, 2920/2001, 3685/2008 κλπ., το μόνο που επιχειρείτε τελικά με τα συγκεκριμένα άρθρα είναι η ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ των υπηρετούντων μελών του επιστημονικού της προσωπικού που είναι κατηγορίας ΠΕ (καθηγητές, επιμελητές και επιστημονικοί συνεργάτες), οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη ΔΕΠ ως αυτά των ΑΕΙ και βεβαίως ουδέποτε έχουν κριθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα στα ΑΕΙ. Τούτο γίνεται τεχνηέντως με τις Μεταβατικές Διατάξεις στο άρθρο 145 παρ. α στο οποίο αναφέρεται.


Με την έναρξη ισχύος του παρόντος οι οργανικές θέσεις των καθηγητών και του διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού της Ε.Σ.Δ.Υ. μετατρέπονται σε θέσεις καθηγητών πρώτης βαθμίδας, αναπληρωτών καθηγητών και επίκουρων καθηγητών στις οποίες εντάσσονται οι υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος καθηγητές και διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό της Ε.Σ.Δ.Υ., μετά από αίτησή τους και σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παραγράφους 3 έως και 7 του παρόντος. Η μετατροπή γίνεται με βάση τα κριτήρια των αντιστοίχων θέσεων, που ίσχυαν πριν τον ν. 4009/2011.Ομως στις παραγράφους 3 έως 7 γίνεται ειδική μνεία μόνο στους Επιμελητές και Επιστημονικούς Συνεργάτες για ΚΡΙΣΗ τους από εκείνους τους Καθηγητές της ΕΣΔΥ που γίνονται αυτόματα Καθηγητές ΑΕΙ κάνοντας απλά μια αίτηση. Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο και φαβοριτισμός για 7-8 ανθρώπους δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Τέλος η ενέργειά σας αυτή πρέπει να ξέρετε ότι είναι μη νόμιμη με βάση και την υπ'' αριθ. 395/1998 Τμήμα Ε'' απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε ως παράνομη μεταφορά των Καθηγητών της ΕΣΔΥ σε θέσεις μελών ΔΕΠ χωρίς την κρίση τους κατά τα προβλεπόμενα στα ΑΕΙ, κατά την επεξεργασία σχετικού Π.Δ. της ΕΣΔΥ και το οποίο εξ αυτού του λόγου ουδέποτε δημοσιεύτηκε!!!.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η ΝΔ έθεσε θέμα για την ανωτατοποίηση της ΕΣΔΥ., ζητώντας να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που δεν εκπορεύονται από το μνημόνιο.
Ο υπουργός υγείας από την πλευρά του απάντησε ότι τα άρθρα για την ΕΣΔΥ τα έβαλε η υπουργός παιδείας και μετά την πίεση των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι θα τα αποσύρει την Πέμπτη, για να τα φέρει η Άννα Διαμαντοπούλου σε δικό της νομοσχέδιο, αφού όμως συζητηθεί στην Επιτροπή της Βουλής.