Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Γνωρίζετε σε ποιες Φαρμακευτικές Εταιρίες επενδύουν τα "Hedge Funds";

Ένας από τους λόγους που οι αγορές υφίστανται τις πιέσεις που όλοι γνωρίζουμε αυτό τον καιρό, είναι οι ρευστοποιήσεις των hedge funds. Τα hedge funds είναι ιδιωτικά και επιθετικά διαχειριζόμενα χαρτοφυλάκια ποικίλων επενδύσεων, που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες ιδιαίτερα εύπορων οργανισμών και ιδιωτών.

Οι επενδυτές των "hedge funds" είναι κυρίως μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές – όπως  συνταξιοδοτικά ταμεία, ιδρύματα και μεγάλες χρηματο-οικονομικές εταιρείες – στους οποίους ανήκει περίπου το 60% του συνόλου των 2 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ που συγκεντρώνουν παγκοσμίως τα "hedge funds" σε κεφάλαια υπό διαχείριση.

Τα "hedge funds" όπως είναι φυσικό επενδύουν σε κλάδους και εταιρίες που διαβλέπουν ότι θα τους αποφέρουν μεγάλα και γρήγορα κέρδη. Ένας από τους κλάδους στον οποίο φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση τα "hedge funds" είναι ο φαρμακευτικός και οι μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.


Στον πίνακα που ακολουθεί εμφανίζονται οι δέκα μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες που προτιμούν τα "hedge funds" και το πλήθος των "hedge funds" που έχουν επενδύσει σε καθεμία από αυτές.
 
Εταιρία  /  Πλήθος Hedge Funds

Pfizer, Inc.  /  74
Johnson & Johnson  /  57
Sanofi  /  49
Valeant Pharmaceuticals  /  45
Teva Pharmaceutical  /  43
Merck & Company, Inc. /   42
Abbott Laboratories  /  37
Bristol-Myers Squibb  /  35
Celgene Corporation  /  25
Eli Lilly and Company /  25