Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι γιατροί. / Προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι ιδιώτες γιατροί αντιδρώντας στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ο οποίος - όπως επισημαίνουν οι ιατρικοί σύλλογοι - λόγω της πρωτοφανούς προχειρότητας έχει οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Οι γιατροί ζητούν τετράμηνη αναστολή της λειτουργίας του νέου Φορέα που έχει εντάξει τους υγειονομικούς κλάδους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, και του ΟΠΑΔ ώσπου να ξεκαθαρίσει με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος λειτουργίας του και να ενημερωθούν οι πολίτες.


 Σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι είναι απαραίτητη η αναστολή προκειμένου να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος "ξεκίνησε να λειτουργεί άρον - άρον χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με αποτέλεσμα να απειλεί να τινάξει στον αέρα την πρωτοβάθμια φροντίδα των Ελλήνων" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.


Επίσης, στη συνέντευξη τύπου υπογραμμίστηκε ότι
από το σύνολο των 27.000 γιατρών, ελάχιστοι έχουν κάνει αίτηση συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των  9,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων.


Οι ιατρικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται επίσης για τις αμοιβές του Φορέα που, όπως αναφέρουν, υποτιμήθηκαν «εν μια νυκτί» κάτω του 50% και «έπεσαν» στα επίπεδα του 1993 (6,5 ευρώ καθαρά ανά ασθενή) και ζητούν να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις αλλά και να αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση.


Σε ό,τι αφορά το δικαίωμα συνταγογράφησης το δικαίωμα συνταγογράφησης από όλους τους γιατρούς, ανεξάρτητα με το αν έχουν ή όχι, σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, κάτι για το οποίο έχει δεσμευθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία επισημαίνει ότι υπάρχει έτοιμη υπουργική απόφαση και ότι είναι θέμα ημερών να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, οι γιατροί εμφανίζονται επιφυλακτικοί.


Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι θα συσκεφθούν με εκπροσώπους όλου του κλάδου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, διαμηνύοντας ότι θα συγκροτήσουν πανιατρικό μέτωπο με τους γιατρούς του ΙΚΑ και τους νοσοκομειακούς, καθώς εκτιμούν ότι οι λύσεις που δίνονται στον χώρο της Υγείας «είναι αποσπασματικές» και σε βάρος όχι μόνο δικό τους, αλλά και των πολιτών.


Τέλος, ο ΙΣΑ γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αγωγές και μηνυτήριες αναφορές για την εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ  που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια και ανέρχονται σε 350 εκατομμύρια ευρώ.