Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Παραμένει ασαφής η κατάσταση στο Ερρίκος Ντυνάν

Πηγή:www.capital.gr | Ρεπορταζ της Ορσαλίας Φυτά
Ενώ την περασμένη εβδομάδα (και μετά από πρόταση του πρώην προέδρου του Ιδρύματος, Ανδρέα Μαρτίνη) ορίστηκε νέος πρόεδρος ο κ. Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, χθες το απόγευμα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί τον κ. Μαρτίνη να χειριστεί εν λευκώ τις σχέσεις του Ερρίκος Ντυνάν με την Πολιτεία!


Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογο-απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, επανεξελέγη στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης με ποσοστό που αγγίζει το 70% των ψήφων.

 «Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομοφώνως τα πεπραγμένα της διοίκησης του κου Μαρτίνη και τού ανέθεσε, επίσης ομοφώνως, να προβεί σε κάθε ενέργεια για την αξιοποίηση της περιουσίας του Ε.Ε.Σ. Σε ό,τι αφορά την πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν», τον εξουσιοδότησε να χειριστεί εν λευκώ τις σχέσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την Πολιτεία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο -ορισμένος από το υπουργείο Υγείας- σύμβουλος διαχείρισης του Ιδρύματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος, στην 17σέλιδη έκθεσή του ανέφερε ότι για τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου θα πρέπει να απομακρυνθούν 50 υψηλόβαθμα στελέχη με πενταψήφιους μισθούς…


Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι 1.200 εργαζόμενοι του νοσοκομείου που κάνουν λόγο για ασύστολες σπατάλες και κακοδιαχείριση και έχουν ζητήσει επανειλημμένως την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και την απομάκρυνση του κ. Μαρτίνη τον οποίο και θεωρούν υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Ερρίκος Ντυνάν. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Ιδρύματος οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα τριών μηνών καθώς και επιδόματα.


Αν και η πρώτη συνάντηση που είχε το σωματείο των εργαζομένων με τον νέο πρόεδρο ήταν σε θετικό κλίμα, καθώς ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημά του θα είναι η εξεύρεση χρημάτων για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, μια στιχομυθία που διαδραματίστηκε την περασμένη Πέμπτη μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινού, με τους εκπροσώπους του Ωνασείου προβλημάτισε και πάλι τους εργαζόμενους του Ντυνάν.


Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ. Κρεμαστινός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου είπε: «προσέξτε μην πάθετε τα ίδια με το Ντυνάν το οποίο έκλεισε». «Μα πώς, αφού τώρα διορίστηκε νέος Πρόεδρος, εσείς το λέτε αυτό;» ρώτησαν οι εκπρόσωποι του Ωνασείου. Και ο κ. Κρεμαστινός απάντησε: «Ναι, αλλά με τι λεφτά θα λειτουργήσει; Την Τρίτη θα το ακούσετε».


Από την πλευρά του, ο κ. Μαρτίνης σχολιάζοντας χθες το υψηλό ποσοστό της επανεκλογής του δήλωσε ότι «μέσα από τις κάλπες, τα μέλη του Ε.Ε.Σ έστειλαν κι ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αλλά και τη λειτουργία του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».    


Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλει γενέσθαι στο Κοινωφελές ίδρυμα. Το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συγκροτηθεί σε Σώμα την ερχόμενη Τετάρτη.