Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μεγαλύτερη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης ζήτησε η Τρόικα

Η φαρμακευτική δαπάνη μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης που είχε την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την Τρόικα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκτίμησαν ότι μπορεί να υπάρξει και νέα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,2 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου και ζήτησαν τη λήψη νέων μέτρων.

Η Τρόικα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θεωρεί ότι μπορεί να περικοπούν, σε πρώτη φάση περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Ενα από τα μέτρα που ζήτησαν αφορά τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία του φαρμάκου.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας, από την πλευρά τους, έκαναν γνωστό στους εκπροσώπους της Τρόικας, ότι οι τιμές των φαρμάκων έχουν ήδη μειωθεί. Επόμενος στόχος  - όπως ανέφεραν - είναι ο έλεγχος για τον περιορισμό της συνταγογράφησης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Σε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τρόικας που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά και το θέμα του ΕΟΠΥΥ.