Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κατατέθηκε η τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακειών

Σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.  Με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, δίνει το δικαίωμα ελεύθερης διημέρευσης ή διανυκτέρευσης, με μία απλή αίτηση. Η τροπολογία, που αναμένεται να ψηφισθεί την ερχόμενη Τρίτη, αναφέρει τα εξής:

«Φαρμακοποιοί, οι οποίοι κατόπιν επιλογής τους, εργάζονται πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στον αρμόδιο περιφερειάρχη. Με την υποβολή της δήλωσης, νομιμοποιείται αυτοδικαίως η πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου εργασίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου και της οικείας περιφέρειας».

Η κατάθεση της τροπολογίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών. Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με ανακοίνωση που εξέδωσαν  χαρακτηρίζουν την κατάθεση της τροπολογίας καταστροφική, απαράδεκτη και παράνομη και ζητούν την απόσυρσή της, καθώς όπως υποστηρίζουν «σκοπό δεν έχει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά λίγων γνωστών και συγκεκριμένων συμφερόντων».