Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο θρίλερ στο Ε. Ντυνάν

Capital Health | Ορσαλία Φυτά

Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο "Ερρίκος Ντυνάν" σχετικά με τη διαδοχή του προέδρου του Ιδρύματος, την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες και το νοσοκομείο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος του "Ε. Ντυνάν", Ανδρέας Μαρτίνης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιούσε ότι από σήμερα Δευτέρα και για τους επόμενους δύο μήνες παραδίδει πλήρως τα καθήκοντά του  στον -ορισμένο από το υπουργείο Υγείας- σύμβουλο διαχείρισης του Ιδρύματος, Λυκούργο Λιαρόπουλο.

Ωστόσο, τόνιζε ότι η κατάσταση στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό επιδεινώθηκε από τη στιγμή που ενεπλάκη ο κ. Λιαρόπουλος ο οποίος με τη σειρά του υποστηρίζει ότι ο κ. Μαρτίνης είναι αυτός που παρεμποδίζει την προσπάθεια για τη σωτηρία του Ιδρύματος.
Επίσης στην ανακοίνωσή του ο Α. Μαρτίνης ανέφερε ότι είχε προτείνει να αναλάβει καθήκοντα προέδρου για ενάμισι μήνα ο αντιπρόεδρος του Ε. Ντυνάν και εκπρόσωπος του υπουργείου, Βασίλης Στεργίου. Ωστόσο, η παραπάνω πρόταση δεν έγινε αποδεκτή και συνοδεύτηκε από την παραίτηση του κ. Στεργίου.

Την Κυριακή, όμως, ο κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησε κείμενο στο οποίο διέψευδε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο "Ε. Ντυνάν"!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "σε μία κίνηση χαρακτηριστική του ανδρός, ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν "ανακοίνωσε" χθες ότι ΄παρέδωσε για ένα δίμηνο την προεδρία του Κοινωφελούς... κλπ΄ στον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο. Επειδή κάτι τέτοιο ούτε έγινε, ούτε θα μπορούσε να γίνει, ούτε συναίνεσα εγώ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε δημόσια διάψευση".

Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση στην οποία ο πρόεδρος του Ιδρύματος ανέφερε ότι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Λιαρόπουλο το περιεχόμενο της οποίας θα κοινοποιήσει εάν χρειαστεί. Ο κ. Μαρτίνης υπογραμμίζει επίσης ότι ο κ. Βασίλης Στεργίου δήλωσε ότι θα ανακαλέσει την παραίτησή του εφόσον αναλάβει την προεδρεία  του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν", εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος έχει και την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Α. Μαρτίνης επισημαίνει ότι καθώς συντάσσεται με τη δεδηλωμένη βούληση του υπ. Υγείας, Α. Λοβέρδου να παραμείνει αντιπρόεδρος ο κ. Στεργίου, το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη (11/01/2012) θα ορίσει αντικαταστάτη του που θα εκπροσωπεί και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον κ. Λιαρόπουλο, ο κ Μαρτίνης αναφέρει ότι η εταιρία του συμβούλου διαχείρισης οφείλει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, το οποίο και θα υποβάλλει προς τη διοίκηση μέσω του διαπιστευμένου για οικονομικά θέματα αντιπροέδρου του Δ.Σ., μέχρι την 3η Φεβρουαρίου του 2012, οπότε και λήγει η σχετική σύμβαση.

Την ίδια ώρα, οι 1200 εργαζόμενοι στο Ερρίκος Ντυνάν συνεχίζουν την κατάληψη και υποστηρίζουν ότι η σημερινή διοίκηση είναι υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο. Ζητούν την άμεση απομάκρυνση του κ. Μαρτίνη και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν τους καταβληθούν οι μισθοί και τα επιδόματα που τους οφείλονται.

Πάντως, στην τελευταία συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν πήραν καμία συγκεκριμένη απάντηση  σχετικά με τα δεδουλευμένα τους ενώ παράλληλα έγινε λόγος για μειώσεις μισθών και περικοπές.