Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή – τελεσίγραφο τους προς τον υπουργό Υγείας από τους προμηθευτές των νοσοκομείων


Σε επιστολή – τελεσίγραφο τους προς τον υπουργό Υγείας, Α. Λοβέρδο, οι πρόεδροι των συλλόγων ΣΕΠ, ΠΑΣΥΠΟΥ και ΠΑΣΥΠΙΕ, κοινοποιούν την πρόθεσή τους να σταματήσουν από τις 9 Ιανουαρίου τη χορήγηση υλικών προς τα νοσοκομεία Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός» , Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Π.Γ.Ν. «Αλεξανδρούπολης», Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Π.Γ.Ν. «Λάρισας» και «Κωνσταντοπούλειο» Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Η Αγία Όλγα».

Ειδικότερα, προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν άμεσα (έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου) τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων, που είναι μακράν τα πιο ασυνεπή σε ότι αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις τους έναντι των προμηθευτών τους, θα αναγκαστούν σε πρώτη φάση, να διακόψουν την επί πιστώσει τροφοδοσία τους.  

Σημειώνεται πως οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου είναι εισαγωγικές και λόγω της άρνησης των τραπεζών να τους χορηγήσουν δάνεια για κεφάλαια κίνησης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ξένων οίκων για εξόφληση των τιμολογίων αγοράς των εισαγομένων προϊόντων με αντικαταβολή. Η κατάσταση αυτή, όπως είναι φυσικό, δυσχεραίνει τις εισαγωγές υλικών με συνακόλουθο αποτέλεσμα την αδυναμία εφοδιασμού των νοσοκομείων με απαραίτητα για τη λειτουργία τους υλικά.