Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μπορούν οι φαρμακοποιοί να υποκαθιστούν τον γιατρό για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς;


Το δικαίωμα της αντικατάστασης φαρμάκων με παρόμοια σκευάσματα αναμένεται να δώσει το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου κάνουν λόγο για σημαντικές ελλείψεις σκευασμάτων στην ελληνική αγορά.
Κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανταποκριθεί στο αίτημα των φαρμακοποιών και διευκρίνισε ότι θα το εξετάσει.
Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι από την ελληνική αγορά λείπουν ακόμη και φάρμακα πρώτης ανάγκης όπως είναι αντικαρκινικά, παυσίπονα και αντιυπερτασικά.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος διευκρίνισε ότι τα κενά αυτά προκύπτουν εξαιτίας των πιέσεων των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες δε δέχονται πλέον την επί πιστώσει προμήθεια φαρμάκων. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο να έχουν το δικαίωμα αντικατάστασης του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με άλλο που είναι διαθέσιμο και έχει την ίδια δραστική ουσία.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης πρέπει να γίνει και δια του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Νέο ραντεβού του υπουργείου Υγείας και των φαρμακοποιών ορίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ποια είναι η γνώμη σας; Μπορούν οι φαρμακοποιοί να υποκαθιστούν τον γιατρό για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς;

 

Φαρμακευτικο Μαρκετινγκ: Θεωρια, Πρακτικη, Δεοντολογια

The ultimate guide for Pharma Marketing Champions
Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα…