Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Νέες ρυθμίσεις για τους ιατρικούς επισκέπτες


Νέες ρυθμίσεις για τους ιατρικούς επισκέπτες στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και γενικότερα στις δημόσιες μονάδες Υγείας, θέτει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, αλλάζουν όπως φαίνεται τα πάντα για τις επισκέψεις ενημέρωσης που πραγματοποιούν οι ιατρικοί επισκέπτες στις δημόσιες δομές (ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας), καθώς πλέον θα πρέπει εκτός των άλλων να κινούνται σε συγκεκριμένο ωράριο που θα καθορίζεται από τους επικεφαλής των Μονάδων Υγείας, ενώ δε θα επιτρέπεται να παραμένουν σε κάθε γιατρό πάνω από 10 λεπτά.
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός ο οποίος και απέστειλε στις Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, εγκύκλιο με την οποία τίθενται όρια στη λειτουργία των ιατρικών επισκεπτών εντός των δημοσίων δομών.

Οι νέες ρυθμίσεις θέτουν όριο στον τρόπο που πλέον οι ιατρικοί επισκέπτες θα μπορούν να περνούν την πύλη των ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας για να ενημερώνουν τον ιατρικό προσωπικό για με φάρμακα, αναλώσιμα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει ότι οι ιατρικοί επισκέπτες οφείλουν «να προσέρχονται στα ιατρεία σε ωράριο, καθορισμένο από τις μονάδες υγείας, την τήρηση του οποίου επιβλέπει ο εκάστοτε Διευθυντής Μονάδας».

Καταγραφή στοιχείων των ιατρικών επισκεπτών

Από την άλλη οι Μονάδες υποχρεούνται να τηρούν Μητρώο, στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία των ιατρικών επισκεπτών και ειδικότερα το όνομα και επώνυμο, η εταιρεία ή οι εταιρείες που εκπροσωπούν, τα στοιχεία της επαγγελματικής τους ταυτότητας, καθώς και οι ειδικότητες στις οποίες απευθύνονται.
Από την πλευρά τους οι επισκέπτες υγείας, για να περνούν την πύλη της Μονάδας Υγείας θα πρέπει να φέρουν την επαγγελματική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την επαγγελματική τους ιδιότητα.
Αξιοσημείωτο είναι πως δε θα μπορούν να παραμένουν στο γραφείο ενός γιατρού για πάνω από 10 λεπτά.
Με βάση τις οδηγίες της εγκυκλίου οι ιατρικοί επισκέπτες θα μπορούν συγκεκριμένη μέρα να επισκέπτονται τις Μονάδες Υγείας και σε συγκεκριμένη ώρα όπου σε ειδικό χώρο θα συναντούν το ιατρικό προσωπικό.
Άγνωστο παραμένει πως θα εφαρμοσθεί αυτό στην πράξη εάν την ίδια μέρα και ώρα φθάνουν στη Μονάδα υγείας πολλοί ιατρικοί επισκέπτες από διαφορετικές εταιρείες.
Ταυτόχρονα προκειμένου να περιορισθεί η διαρροή στοιχείων που αφορούν σε κατανάλωση φαρμάκων, ασθενείς κ.λ.π. επισημαίνεται προς το προσωπικό των ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η παροχή εσωτερικών δεδομένων των μονάδων προς τους ιατρικούς επισκέπτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο περιοριστικό μέτρο για τους ιατρικούς επισκέπτες αναμένεται να επεκταθεί και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σύντομα.

http://farmakeftikomarketing.weebly.com/