Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Νυχτερινή συνάντηση Κουρουμπλή - Φαρμακοβιομηχάνων



Virus | Βασιλική Αγγουρίδη

Συναντήθηκαν, τελικά, με τον Υπουργό Υγείας οι επικεφαλής των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, ελληνικών και θυγατρικών. Τι διημείφθη στη συνάντηση. Προσεχτικές κινήσεις φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να κάνει στο θέμα της Φαρμακευτικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος συναντήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης με τους επικεφαλής του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο Υπουργός Υγείας είχε μια συνάντηση περίπου μιας ώρας με τους εκπροσώπους των θυγατρικών και των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο κ. Κουρουμπλής κατέθεσε και εγγράφως μια σειρά εισηγητικών προτάσεων, τις αδρές γραμμές της πολιτικής που εξετάζει να εφαρμόσει η Αριστοτέλους, γύρω από το Φάρμακο.
Αυτές τις προτάσεις θα κληθούν οι Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις να επεξεργαστούν και σε εύλογο χρονικό διάστημα να επιστρέψουν με αντιπροτάσεις, συμφωνίες ή διαφωνίες. Όπως πληροφορούμαστε, ο χρόνος αυτός προσδιορίζεται περίπου σε δύο εβδομάδες.
Θυμίζουμε πως, ο Υπουργός Υγείας είχε συναντήσει τους επικεφαλής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) την προηγούμενη Τρίτη 5 Μαΐου. Τότε είχε κλειστεί και δεύτερο ραντεβού για τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, το οποίο και αναβλήθηκε αρχικά για να πραγματοποιηθεί τελικά χθες το βράδυ, από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας.
Το κοινό μέτωπο μάλλον κρίθηκε απαραίτητο, δεδομένων των συνθηκών, από τους επικεφαλής των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, λόγω των πολλών κοινών ζητημάτων που απασχολούν θυγατρικές και ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. «Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», ανέφερε, με νόημα στο Virus, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΦΕΕ.