Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τα 200 εκατ. ευρώ τζίρο στοχεύει φέτος η Pharmathen



Για το 2015, οι στόχοι μας, υπογραμμίζει ο Βασίλης Κάτσος είναι φιλόδοξοι. "Βασιζόμενοι σε μία πετυχημένη “συνταγή” και επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες, επιδιώκουμε περαιτέρω αύξηση των οικονομικών μεγεθών εντός και εκτός Ελλάδας".
"Κοιτάζοντας και αναλύοντας την κρίση απ' όλες τις πλευρές της, μπορούμε να διακρίνουμε το παρελθόν και το μέλλον μας. Η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας που υπήρξε τις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησε την οικονομία και τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο" μας λέει ο πρόεδρος της Pharmathen κ. Βασίλης Κάτσος. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις αναζήτησαν μία νέα κατεύθυνση, με πιο “ανθεκτικό” προσανατολισμό. Η έλλειψη ρευστότητας στην ελληνική αγορά, όπως τονίζει τις έκανε πιο εξωστρεφείς. Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το εγχείρημα είναι επιτυχημένο και μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι – πράγματι – η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες.
Ο τομέας του φαρμάκου, υπογραμμίζει ο ίδιος, πρωταγωνιστεί σε αυτή την ενθαρρυντική πορεία μετεξέλιξης της εθνικής οικονομίας. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών, οι εξαγωγές φαρμάκων το 2014, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στα κορυφαία εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας.
Τίποτε, όμως, δεν είναι τυχαίο ξεκεθαρίζει ο πρόεδρος της. Δεν ήρθε απλά το πλήρωμα του χρόνου για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Δικαιώθηκε μία φιλοσοφία και μία συνταγή, η οποία αποτελεί σήμερα πρότυπο για πολλούς άλλους παραγωγικούς κλάδους. Δικαιώθηκαν οι επιλογές των ανθρώπων που καθορίζουν τις τύχες τους. Για τη Pharmathen, οι επιλογές αυτές έχουν γίνει πριν από δεκαετίες.
Αυτό που “ανακάλυψε” η εθνική οικονομία στα χρόνια της κρίσης, έχει εμπεδωθεί έγκαιρα και επαρκώς από τους ανθρώπους της εταιρείας. Έχει ενσωματωθεί πλήρως στην κουλτούρα της Pharmathen, με το δόγμα “Έρευνα – Εξωστρέφεια – Επενδύσεις” (3Ε), τα αποτελέσματα του οποίου επιβεβαιώνουμε επί σειρά ετών.
Σήμερα η Pharmathen κατέχει το 1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Διαθέτουμε ένα αξιόλογο δίκτυο σε 85 χώρες, μεταξύ των οποίων αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η βόρεια Αφρική και η Λατινική Αμερική, απασχολώντας περισσότερους από 1000 εργαζόμενους. Η επιτυχία στο εξωτερικό δεν σημαίνει ότι η εγχώρια αγορά δεν είναι στις προτεραιότητές μας. Η Pharmathen είναι μία ελληνική – πολυεθνική εταιρεία. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που παράγει βρίσκονται σε όλα τα νοσοκομεία και φαρμακεία της χώρας, κατέχοντας κυρίαρχο ρόλο σε μία σειρά από ιατρικές ειδικότητες.
Για το 2015, οι στόχοι μας, υπογραμμίζει ο Βασίλης Κάτσος, είναι φιλόδοξοι. "Βασιζόμενοι σε μία πετυχημένη “συνταγή” και επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες, επιδιώκουμε περαιτέρω αύξηση των οικονομικών μεγεθών εντός και εκτός Ελλάδας. Το 2014, κλείσαμε με κύκλο εργασιών 181 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος προσδοκούμε πως η αναπτυξιακή μας πορεία θα είναι εξίσου δυναμική, ενώ το 2015 σκοπεύουμε να αγγίξουμε τα 200 εκατομμύρια ευρώ", σημειώνει ο ίδιος. Και συνεχίζει: "Εκτιμώ ότι υπάρχουν τα εχέγγυα για την ευόδωσή του. Η εταιρεία έλαβε πρόσφατα χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα χρήματα επενδύονται σε ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών και τεχνολογιών, όπως τα προϊόντα LAI και τα PF. Περαιτέρω, συνάπτουμε σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες, τόσο στη βάση προώθησης προϊόντων, όσο και στη βάση εκχώρησης των δικαιωμάτων των τεχνολογικών μας καινοτομιών". 

Πηγή:www.reporter.gr |
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ: Θεωρία, Πρακτική, Δεοντολογία
The ultimate guide for Pharma Marketing Champions

Ζητήστε το στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή δώστε την παραγγελία σας τώρα