Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Έλληνες γιατροί ήρθαν πρώτοι στο πανευρωπαϊκό quiz καρδιολογίας στη Βαρκελώνη!




Η μονάδα καρδιολογίας ενός ελληνικού νοσοκομείου κέρδισε την πρώτη θέση, αλλά και τις εντυπώσεις σε απαιτητικό quiz καρδιολογίας που έγινε στη Βαρκελώνη. Ήταν το «fun» κομμάτι ενός πολύ υψηλού κύρους συνεδρίου, της ετήσιας συνάντησης της Πανευρωπαϊκής εταιρείας καρδιολογίας, που έγινε από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη: τους Χαράλαμπο Καρβούνη, Γεώργιο Σιάνο, Γεώργιο Γιαννακούλα, Απόστολο Τζίκα, Βασίλη Καμπερίδη και Θωμά Γκόσιο.
Επικράτησαν της ρωσικής ομάδας, από το Bakulev Scientific Centre της Μόσχας και της βρετανικής, από το Royal Brompton Hospital του Λονδίνου.
O Γιώργος Γιαννακούλας μέλος της ομάδας, σε συνέντευξη του στο ιστολόγιο iPop δίνει περισσότερες πληροφορίες:
Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής στο quiz;
Είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται το quiz καρδιολογίας -κάθε φορά στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής εταιρείας καρδιολογίας. Φέτος συμμετείχαν συνολικά 35.000 σύνεδροι όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και από την Ασία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το quiz ξεκίνησε ως μια ανάλαφρη νότα στο συνέδριο -όπου γίνονται σημαντικότατες ανακοινώσεις στον κλάδο της καρδιολογίας. Κάθε χρόνο προσκαλούνται να συμμετάσχουν 3 ομάδες από διαφορετικές χώρες, οι οποίες έχουν καλή επιστημονική παρουσία και προέρχονται από αναγνωρισμένες κλινικές. Την πρώτη χρονιά επικράτησε η Ελβετία, τη δεύτερη η Ρωσία και φέτος ήταν η δική μας χρονιά. Κάθε χρόνο ο νικητής της προηγούμενης ανταγωνίζεται δύο νέες ομάδες
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα διαγωνιστεί και του χρόνου;
Ακριβώς, στο Λονδίνο που θα γίνει το συνέδριο του χρόνου, θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο.
Ποιο είναι το περιεχόμενο των ερωτήσεων;
Γίνονται 5 ερωτήσεις καθημερινής ιατρικής πρακτικής στην καρδιολογία στην κάθε ομάδα. Δεν αρκεί η εξειδίκευση. Για παράδειγμα, η ομάδα από την Αγγλία περιλαμβάνει μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες, αλλά σε εξειδικευμένα αντικείμενα. Αυτό ήταν και η αδυναμία της ομάδας. Εμείς παρακολουθούμε τις νέες οδηγίες που δημοσιεύονται γι” αυτό και ήμασταν πλήρως ενημερωμένοι. Η τελευταία ερώτηση στην κάθε ομάδα είναι γενικών γνώσεων και τίθεται από κάποια από τις ανταγωνιστικές ομάδες. Εμείς ρωτήσαμε τους Ρώσους για τον Αριστοτέλη και απάντησαν κατευθείαν, ενώ εμάς μας ρώτησαν οι Άγγλοι για το κρίκετ και απαντήσαμε σωστά, μιας και λόγω της εκπαίδευσής μου στην Αγγλία είμαι εξοικειωμένος με τους κανόνες του.
Ποια ήταν η υποδοχή της ελληνικής ομάδας;
Ήταν ενθουσιαστική! Ακολούθησε γεύμα με τους επιστήμονες των άλλων ομάδων με στόχο να γνωριστούμε και να προκύψουν συνεργασίες. Ήδη συζητάμε με τη ρωσική ομάδα για να αναλάβουμε από κοινού ερευνητικά projects: