Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ράπισμα κατά της ακολουθούμενης πολιτικής στον τομέα του φαρμάκου από τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ





Φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιήσουμε την ασθένεια των πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Κ. Φρουζής, μιλώντας στο συνέδριο του Athens Ηealth Forum 2014 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/6 στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής. «Είμαστε στην 5η χρονιά συμπίεσης του προϋπολογισμού στο φάρμακο ο οποίος σήμερα τρέχει με 2,3 δις ευρώ, δηλαδή είναι μισός από τα επίπεδα του 2009. "Ως Έλληνες είμαστε από την μια υπερβολή, στην άλλη και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τις δαπάνες υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ, ο κ. Φρουζής υπογράμμισε ότι σήμερα είμαστε στο 4,5% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 7% και η τροϊκα μας έχει βάλει το "ταβάνι" στο 6%!
Σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ είπε: «Όσο λιγότερο μιλάει η Πολιτεία για την αύξηση της κατανάλωσής τους, τόσο θα τα εμπιστεύεται ο κόσμος και ως εκ τούτου το έργο αυτό πρέπει να αναλάβουν αποκλειστικά οι επιστήμονες». Σε ότι αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για αύξηση των γενοσήμων στο 60%, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ πιο λογική μία σταδιακή αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων από το 28% που είναι σήμερα στο 35% και να εξελιχθεί σταδιακά στο 60% και όχι άμεσα όπως απαιτεί επιτακτικά η τρόικα. 
Κλείνοντας την ομιλία του, ζήτησε από την Πολιτεία να βοηθήσει τις φαρμακευτικές εταιρίες ώστε να κλείσουν τους προϋπολογισμούς χωρίς να τις ξετινάξει με το χαράτσι του clawback.