Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πολλά και σημαντικά τα λάθη στο νέο Δελτίο Τιμών των φαρμάκων

Εμπλοκές στην αγορά φαρμάκου αναμένεται να φέρει το νέο Δελτίο Τιμών. «Ο κίνδυνος να αποσυρθούν φαρμακευτικά σκευάσματα από την ελληνική αγορά είναι ορατός, αφού το Δελτίο, το οποίο εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων του υπουργείου Υγείας, έχει λάθη ως προς τις τιμές ενώ απουσιάζουν ολόκληρες κατηγορίες φαρμακευτικών προϊόντων» αναφέρουν πηγές που ασχολούνται με το θέμα. 

 «Αν ισχύσουν αυτές οι τιμές είναι πιθανόν να υπάρξουν ελλείψεις σημαντικών φαρμάκων από την αγορά, λόγω των παράλληλων εξαγωγών»  λένε και αναφέρουν συγκεκριμένα ως παραβλέψεις:
  • Στα νοσοκομειακά φάρμακα της λίστας του νόμου 3816 έχει δοθεί λάθος χονδρική τιμή.
  • Προϊόντα που έλαβαν άδεια κυκλοφορίας πριν το 2000 εμφανίζεται ότι πήραν άδεια μετά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της τιμής τους κατά 50%.
  • Υπάρχουν ίδια γενόσημα με διαφορετικές τιμές, διότι έχουν πάρει άδεια κυκλοφορίας σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Να σημειωθεί επίσης ότι στα μισά από τα πρωτότυπα φάρμακα δεν αυξάνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, η τιμή τους, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί γι' αυτό υπουργική απόφαση. Αυτό ίσως οδηγήσει τους εκπροσώπους πολλών εταιρειών στις δικαστικές αίθουσες.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήθελε να έχει το Δελτίο με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου, μετά από τις πιέσεις που δεχόταν όλο αυτό το διάστημα από το Μέγαρο Μαξίμου και την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βράδυ (Πέμπτη) γίνονταν διορθώσεις ώστε το δελτίο να είναι έτοιμο σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευή 19 Οκτωβρίου) για να μπορεί να ισχύσει από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

Για τα ιδιωτικά φαρμακεία το νέο θα ισχύσει την 1η Νοεμβρίου. 

______________________________________________________

Το πρώτο και μοναδικό βιβλίο στο είδος του 
στην Ελληνική Γλώσσα. 





Πατήστε like στη σελίδα του βιβλίου και γράψτε ένα σχόλιο σας. 
Αν θέλετε κοινοποίησε τη σελίδα του βιβλίου και στους φίλους σας. Μπορεί να τους ενδιαφέρει.