Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΦΕΕ ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και λήψη άμεσων μέτρων



Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια αγγίζουν τα 1,8 δις ευρώ, με τους εκπροσώπους του κλάδου να υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση στον χώρο της υγείας είναι πλέον εκτός ελέγχου. 

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, καλεί την Κυβέρνηση για μια ακόμα φορά να λάβει άμεσα μέτρα. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για το εάν οι φαρμακευτικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε «εμπάργκο» παράδοσης φαρμάκων, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική. 

Στο μεταξύ, ο κ. Φρουζής διευκρίνισε για μία ακόμη φορά την άρνηση του κλάδου να καταβάλλει το clawback- δηλαδή, την οριζόντια επιστροφή που ορίζεται από το νόμο για την κάλυψη της μαύρης τρύπας που προκύπτει στον κλειστό προϋπολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.

Μάλιστα, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν προσφύγει κατά του μέτρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θεωρώντας ότι πρόκειται για «κόκκινη γραμμή». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι επιπλέον δεν προτίθενται να συνεχίσουν να πιστώνουν επ΄ αόριστον το κράτος. 

Σημειώνεται, ότι το κράτος οφείλει στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. «Τελευταία φορά που καταβλήθηκαν ουσιαστικά χρήματα στη φαρμακοβιομηχανία ήταν το 2006» επισήμανε ο κ. Φρουζής, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση των οφειλών της περιόδου 2007 - 2009 οδήγησε, τελικά, σε «κούρεμα» των ομολόγων και ζημία 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.