Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Εξαγορά Mustafa Nevzat από Amgen


Η Amgen, η μεγαλύτερη εταιρία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, και η Mustafa Nevzat Pharmaceuticals (MN) ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους, σύμφωνα με την οποία η Amgen θα εξαγοράσει το 95,6% των μετοχών της MN, μίας τουρκικής, ιδιωτικών συμφερόντων, φαρμακευτικής εταιρίας, έναντι του ποσού των 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συγκεκριμένη εξαγορά θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της Amgen στην Τουρκία και τις γύρω περιοχές, οι οποίες αποτελούν μεγάλες και γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές τις οποίες η Amgen έχει θέσει ως προτεραιότητα.


«Η Amgen επικεντρώνεται στο να διασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες της στις σημαντικότερες αγορές του κόσμου», δήλωσε ο Robert A. Bradway, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Amgen. «Σε συνεργασία με το προσωπικό και την διοικητική ομάδα της MN, σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τις επιχειρήσεις μας παρέχοντας υψηλή ποιότητα και καινοτόμα φάρμακα στην Τουρκία και τη γύρω περιοχή».

Με παρουσία σχεδόν 90 ετών, η MN είναι ο βασικός προμηθευτής φαρμακευτικών σκευασμάτων στο νοσοκομειακό τομέα και ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέσιμων φαρμάκων στην Τουρκία. Επιδεικνύει επιπλέον μια επιτυχημένη και γρήγορα αναπτυσσόμενη εξαγωγική δραστηριότητα. Το 2011, η MN είχε έσοδα περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων και τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε ανάπτυξη με κατά μέσο όρο διψήφιο ποσοστό στο τοπικό νόμισμα.

«Η συγκεκριμένη επιχειρηματική δράση αποτελεί μια δελεαστική ευκαιρία για την MN, το προσωπικό και τους πελάτες της», δήλωσε ο Levent Selamoglu, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της MN. «Η συνεργασία της MN με την Amgenδημιουργεί μία ηγετική εταιρία καινοτομίας στην Τουρκία με μοναδικές ικανότητες και προοπτική επέκτασης στη γύρω περιοχή, αλλά και σε άλλες ενδιαφέρουσες αγορές ταχείας ανάπτυξης. Επιπλέον, το ενδιαφέρον και η επένδυση της Amgen θα διασφαλίσουν τη συνεχή επενδυτική δραστηριότητα στην Τουρκία».

Η εξαγορά εγκρίθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ακολουθήσει τη συνήθη διαδικασία εξαγοράς,συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Η επικέντρωση της Amgen στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για επέκταση σε διεθνές επίπεδο. Η Amgen ίδρυσε, το 2010, μία θυγατρική εταιρεία στην Τουρκία και σήμερα διαθέτει δύο προϊόντα, έχοντας παράλληλα ως στόχο την ανάπτυξη θεραπειών που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κλινικών δοκιμών προς όφελος των ασθενών της Τουρκίας, αλλά και άλλων αγορών στον κόσμο.