Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας


Για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, του  Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αχαΐας και φαρμακαποθηκών – χονδρεμπόρων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, θα συνεδριάσει στις 22/6 η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την εισήγηση, συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, καθώς πιθανολογούνται παραβάσεις του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 από τον εν λόγω Σύλλογο, τον Συνεταιρισμό και τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες συνίστανται, ιδίως, στον περιορισμό και στον έλεγχο της διάθεσης βρεφικού γάλακτος (πρώτης, δεύτερης βρεφικής ηλικίας και εξειδικευμένου) με πρακτικές συλλογικού αποκλεισμού εκείνων των προμηθευτριών εταιριών που αποφάσισαν – μετά τη σχετική υπουργική απόφαση για απελευθέρωση της διάθεσης γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας – να διαθέτουν στο εξής τα προϊόντα τους και μέσω του καναλιού των καταστημάτων λιανικής (παράλληλα με τα φαρμακεία).

Υφίσταται, επίσης, επείγουσα περίπτωση για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον. 

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της προφορικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.


Πηγή:www.capital.gr