Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Sanofi: αύξηση τζίρου 7% με τη συμβολή της Genzyme το 1ο τρίμηνο


Αύξηση πωλήσεων κατά 7% στα 8,511 δις. ευρώ παρουσίασε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 η Sanofi, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα αύξηση των καθαρών κερδών δραστηριοτήτων της κατά 8,4% στα 2,442 δισ. ευρώ. Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2012 ανήλθαν σε 1.827 εκατ. ευρώ, έναντι 1.218 εκατ. ευρώ κατά το 1ο τρίμηνο του 2011.

Σχολιάζοντας την απόδοση του Ομίλου για το 1ο τρίμηνο του 2012, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi, Christopher A. Viehbacher, δήλωσε : 'Κατά το 1o τρίμηνο, τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή σημείωσαν αύξηση 7,2%. Αυτή η ισχυρή απόδοση οφείλεται στην Genzyme, στις πλατφόρμες ανάπτυξής μας και στην εξοικονόμηση κόστους. Τα στοιχεία του 1ου τριμήνου αντικατοπτρίζουν επίσης την ανάκαμψη της παραγωγής της Genzyme, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη αποστολή του φαρμάκου κατά της νόσου του Fabry που ξεκίνησε να παράγεται στο Framingham τον Μάρτιο. 

Επιπλέον, έχουμε υποβάλει στις ρυθμιστικές αρχές για έγκριση τρία νέα προϊόντα και έχουμε δημοσιεύσει εντυπωσιακά αποτελέσματα κλινικών μελετών για τον παράγοντά μας anti-PCSK9 και το alemtuzumab για τη σκλήρυνση κατά πλάκας σε πρόσφατα ιατρικά συνέδρια. Παρ' όλο που η κλοπιδογρέλη θα χάσει την αποκλειστικότητα στις Η.Π.Α. τον Μάιο, όπως ήταν αναμενόμενο, η ισχυρή υποκείμενη απόδοση της επιχείρησης είναι συνεπής με τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις μας για ανάπτυξη'. 

Αναλυτικά, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012:
  • Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 8.511 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των ενοποιημένων πωλήσεων της Genzyme (841 εκατ. ευρώ), ποσό που αποτελεί αύξηση της τάξης του 7% σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2011.
  • Οι πωλήσεις από τις πλατφόρμες ανάπτυξης, οι οποίες πλέον περιέχουν τη 'νέα Genzyme' (φάρμακα σπανίων παθήσεων και μελλοντικά και φάρμακα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας) διαμορφώθηκαν στα 5.381 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το 63,2% των συνολικών πωλήσεων, αυξημένες συγκριτικά με το ποσοστό του 1ου τριμήνου του 2011 (59,2%).
  • Οι πωλήσεις στις Αναδυόμενες Αγορές ανήλθαν στα 2.624 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 9,9%.
  • Ο Τομέας του Διαβήτη κατέγραψε άλλο ένα τρίμηνο ισχυρής ανάπτυξης διψήφιου ποσοστού (άνοδος 14,4%), η οπoία οφείλεται στην απόδοση της ινσουλίνης lantus (άνοδος κατά 17,2% και διαμόρφωση στα 1.118 εκατ. ευρώ).
  • Ο Τομέας Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας σημείωσε πωλήσεις ύψους 805 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 11,4%.
  • Η 'νέα Genzyme' αύξησε τις πωλήσεις κατά 13,7%, στα 400 εκατ. ευρώ. Τον Μάρτιο, η Genzyme ξεκίνησε την αποστολή του φαρμάκου κατά της νόσου του Fabry, το οποίο παράγεται στις πρόσφατα εγκεκριμένες εγκαταστάσεις της στο Framingham.
  • Οι πωλήσεις των εμβολίων διαμορφώθηκαν στα 617 εκατ. ευρώ (μειωμένες κατά 0,2%), ως αποτέλεσμα της μη έγκαιρης παροχής των εμβολίων κατά της γρίπης στο Νότιο Ημισφαίριο.
Προοπτικές

Κατά το 1ο τρίμηνο του 2012, κατατέθησαν στις ρυθμιστικές αρχές τρεις αιτήσεις νέων προϊόντων: της teriflunomide για τη σκλήρυνση κατά πλάκας στην Ευρώπη, του mipomersen για την υπερχοληστερολαιμία και του αντικαρκινικού aflibercept στις Η.Π.Α.

Η απόδοση του 1ου τριμήνου είναι εναρμονισμένη με τις ετήσιες κατευθυντήριες γραμμές που ανακοινώθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου 2012. Λαμβάνοντας υπόψη τις ζημίες από την απώλεια αποκλειστικότητας της κλοπιδογρέλης και της ιμπεσαρτάνης στις Η.Π.Α., την απόδοση από τις πλατφόρμες ανάπτυξης, τη συνεισφορά της Genzyme και τον περιορισμό των εξόδων, καθώς και του λοιπού γενικού ανταγωνισμού, το 2012 αναμένονται κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) 12% έως 15%, χαμηλότερα σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER), σε σύγκριση με το 2011, αποτρέποντας τα απρόβλεπτα δυσμενή αποτελέσματα, με το 2011, δεδομένου ότι δεν θα προκύψουν μη ευνοϊκά γεγονότα.