Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Εξαγορά της Fougera Pharmaceuticals από τη Novartis AG


Η Novartis AG ανακοίνωσε τη συμφωνία για την εξαγορά της  Fougera Pharmaceuticals με σκοπό να ισχυροποιήσει τη θέση της στον τομέα των γενοσήμων φαρμάκων για δερματολογικές παθήσεις. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Novartis θα αποκτήσει την Fougera Pharmaceuticals έναντι του ποσού των 1,525 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά δημιουργεί άλλη μια ισχυρή παγκόσμια πλατφόρμα για την ανάπτυξη της Sandoz, η οποία αποτελεί το γενικό τμήμα φαρμακευτικών προϊόντων της Novartis.

«Η προσθήκη του χαρτοφυλακίου της Fougera Pharmaceuticals ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική των προϊόντων της Sandoz και βελτιώνει την ικανότητά μας να βοηθήσουμε τους ασθενείς και τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας ευκολότερη πρόσβαση σε φάρμακα υψηλής ποιότητας. Η Fougera Pharmaceuticals φέρνει πολύτιμες τεχνικές δυνατότητες στον τομέα των δερματολογικών προϊόντων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ανάπτυξη και κατασκευή των ημι-στερεών μορφών, όπως είναι οι κρέμες και οι αλοιφές», δήλωσε ο Jeff George, επικεφαλής της Sandoz.

Οι καθαρές πωλήσεις της Fougera έφτασαν το 2011 στα 429 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία και απασχολεί περίπου 700 άτομα και η έδρα της βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Η Fougera παράγει 45 γενόσημα φάρμακα και 17 πρωτότυπα, τα οποία κυρίως πωλούνται στις ΗΠΑ.
Η συναλλαγή απαιτεί την έγκριση των αρμοδίων αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.