Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Άκαρπη η συνάντηση των φαρμακοποιών με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ


Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων αναμένεται να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί της χώρας, μετά την άκαρπη χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με την ηγεσία του νέου ενιαίου Ταμείου. 

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ. Γεράσιμος Βουδούρης, παραδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για άμεση εξόφληση των χρεών.


Μετά τις εξελίξεις αυτές αναμένεται η κρίσιμη απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, που έχει προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι.
Σημειώνεται, ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) διεκδικεί από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ για τις συνταγές του Μαρτίου και άλλα 250 εκατομμύρια ευρώ για συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

«Συζητήθηκαν διάφορα εναλλακτικά σενάρια αλλά η ουσία παραμένειότι ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του επειδή το Υπουργείο Οικονομικών, το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ είναι ασυνεπή έναντι του ΕΟΠΥΥ», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ