Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

AMGEN: εξαγοράζει την φαρμακευτική KAI έναντι 315 εκ. δολ.


Την εξαγορά της φαρμακευτικής ΚΑΙ από την Amgen ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες, ύστερα από την έγκριση των μετόχων της πρώτης και τη σχετική απόφαση των Δ.Σ. των δύο εταιριών.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Amgen θα καταβάλλει 315 εκ. δολ. μετρητοίς για την εξαγορά. Ήδη πριν την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η Amgen παρείχε ένα δάνειο για τη διευκόλυνση του σχεδιασμού της κλινικής ανάπτυξης Φάσης 3 για το KAI-4169, το φάρμακο που έγινε αφορμή για την εξαγορά και το οποίο αφορά τη θεραπεία του δευτεροπαθούς υπερπαραθυρεοειδισμού (SHPT) σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο (CKD) που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
Ο δευτεροπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός συνδέεται με τη διαταραχή των οστών και μετάλλων (MBD) σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο. Με την εξαγορά αυτή, η Amgen θα αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα για το KAI-4169, εκτός της Ιαπωνίας.

Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένονται οι εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η KAI θα καταστεί θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας της Amgen. Αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της ΚΑΙ για την εξαγορά ήταν η εταιρεία J.P. Morgan Securities LLC και νομικός σύμβουλος η εταιρεία Latham & Watkins. Σύμβουλος για την Amgen ήταν η εταιρεία Sullivan & Cromwell LLP.

Το KAI-4169 είναι μια καινοτόμος πειραματική θεραπεία που χορηγείται ενδοφλεβίως κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης. Στην πλειονότητά τους, οι ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση αναπτύσσουν δευτεροπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό, που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τον ασθενή.

«Η KAI έχει παρουσιάσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην κλινική φάση 2α. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την απόκτηση της KAI, καθώς και για την ευκαιρία που μας δίδεται να προσφέρουμε μια νέα θεραπεία σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και πάσχουν από δευτεροπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό», δήλωσε ο Sean E. Harper, M.D, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης στην Amgen.

«Τόσο η KAI, όσο και η νεφρολογική κοινότητα, είναι ενθουσιασμένες με τα πρόσθετα κλινικά δεδομένα που προέκυψαν για το KAI-4169 και αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που η Amgen μοιράζεται το όραμά μας για το διαφοροποιημένο προφίλ και τις δυνατότητες του υπό ανάπτυξη αυτού προϊόντος. Η Amgen βρίσκεται στην ιδανική θέση για να προωθήσει το KAI-4169 στην αγορά και στους ασθενείς, καθώς διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στην ανάπτυξη και κυκλοφορία θεραπειών για ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο», δήλωσε ο Steve James, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KAI.