Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Νέα συνάντηση του MoMo Athens με θέμα τις εφαρμογές mHealth


Η κοινότητα του Mobile Monday Athens ετοιμάζεται για τη νέα συνάντησή της, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Απριλίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Η συνάντηση αυτή έχει ως θέμα τον καινοτόμο τομέα του mHealth δηλαδή, τις εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας στο χώρο της Υγείας. Το mHealth θεωρείται ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της κινητής τηλεφωνίας και αναφέρεται στη χρήση κινητών τηλεφώνων και ιδιαιτέρως smartphones, στην Ιατρική.

 Οι χρήστες των iPhones και άλλων «έξυπνων» τηλεφώνων έχουν πλέον πρόσβαση σε πληθώρα από εφαρμογές mHealth, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν από μία απλή υπενθύμιση προς τον ασθενή για τη λήψη του φαρμάκου του ως και τη μέτρηση της πίεσής του. Τις εφαρμογές αυτές μπορούν να χρησιμοποιούν και οι γιατροί, υποβοηθώντας έτσι τη συμβουλευτική και την παρακολούθηση.

Εκτιμάται πως σήμερα υπάρχουν πάνω από 17000 εφαρμογές mHealth, ενώ έγκυρες προβλέψεις κάνουν λόγο για 500 εκατομ. χρήστες τέτοιων εφαρμογών ως το 2015.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, ακολουθήστε το σύνδεσμο http://bit.ly/IaDo9L

Οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από Έλληνες και ξένους ομιλητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο της «ηλεκτρονικής υγείας», και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις συναρπαστικές εξελίξεις οι οποίες προκύπτουν από τις συνέργιες κινητής τηλεφωνίας και Ιατρικής.
Επιπλέον, στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός για εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, κατά τον οποίο θα παρουσιασθούν νέες ιδέες για τον τομέα του mHealth.

Η ταυτότητα της εκδήλωσης:
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012
Ωρα 18:00-­22:00 μ.μ.
Ίδρυμα Ευγενίδου

Ομιλητές
  • David Doherty (3G Doctor)
  • Δημήτρης Χατζηγεωργίου (SAP)
  • Νίκος Παπαχρήστου (eHealthgr)
  • Sophia Salenius (RegPoint)