Μπορείτε να στέλνετε ειδήσεις και Δελτία Τύπου στο email μας.
Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να στείλετε Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ...pharmamarketingexpertsblog@gmail.com


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στο ίδιο έργο θεατές: Άρση πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ


Για μια ακόμα φορά οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν άρση της πίστωσης από σήμερα Τετάρτη στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας τη καταβολή των χρεών του οργανισμού προς τα φαρμακεία. 

Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί στη σχετική τους ανακοίνωση, λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, φαρμακευτικοί σύλλογοι προχωρούν στην ενέργεια αυτή, που «είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί τα φαρμακεία που αδυνατούν πλέον να πιστώνουν, και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».

«Την 1η Μαϊου θα μπει και το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ. Στο ΤΑΥΤΕΚΩ υπάρχει το Ταμείο της ΔΕΗ το οποίο μας οφείλει δέκα εκατομμύρια ευρώ και του ΟΤΕ που μας χρωστά άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ έχει καταντήσει η Κολυμβήθρα του Σιλοάμ», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κων. Λουράντος.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των χρεών, οι φαρμακοποιοί δεν χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου και της Εμπορικής Τράπεζας.
Παράλληλα, την Πέμπτη 5 Απριλίου τα φαρμακεία της δύναμης των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς. Μαζί καλούνται και όλες οι οργανώσεις των συνταξιούχων και ασφαλισμένων των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι σύλλογοι των φαρμακοποιών καλούν τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς. Μαζί καλούνται και όλες οι οργανώσεις των συνταξιούχων και ασφαλισμένων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο ΕΟΠΥΥ δηλώνει ότι οι πληρωμές θα γίνονται κανονικά

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, και των προέδρων του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστα Λουράντου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δήλωσε ότι αύριο θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε αγορές φαρμάκων από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ενώ τη Δευτέρα 9 Απριλίου θα καταβληθούν άλλα 48 εκατ. για παλαιές οφειλές του ΟΠΑΔ.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι οι μηνιαίες αποπληρωμές για αγορές φαρμάκων θα συνεχίζουν να γίνονται κανονικά. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθούν και άλλοι κλάδοι όπως οι γιατροί, οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς και άλλοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.
Μετά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε: «Παρά τη συνεννόηση που επετεύχθη κατά τη συνάντηση και παρά τα εντάλματα πληρωμών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία των φαρμακοποιών προχωρά αναίτια σε κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του. Εξηγήσαμε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι τις παλαιές οφειλές τις ρυθμίζει το υπουργείο Οικονομικών. Η προσπάθεια να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτύχει».